Telltale Games Neden Battı? Kurucusu Açıkladı

Telltale'in kurucularından Dan Connors açıkladı.

 Geçtiğimiz hafta beklenmedik bir şekilde iflasını açıklayan Telltale Games, hem oyunseverleri şaşırtmıştı hem de kafalarda bir sürü soru işareti oluşmuştu. Sır perdesi gün geçtikçe aralanıyor ve şirketin niye iflas verdiği de bu kısa süreçte ortaya çıktı.

Telltale'in kurucularından Dan Connors, Variety'ye yaptığı açıklamada "Ne yazık ki finansal destekçilerimizden sonuncusu da çekilme kararı aldı. Bu da bizi üretimi durdurma kararı almak zorunda bıraktı. Üzücü bir durum, herkes yaptığı işe kendini odaklamıştı ve işlerin sorunsuzca ilerlemesi için elinden geleni yapıyordu. Ancak son potansiyel yatırımcı da geri çekilince başka şansımız kalmadı." dedi.

Connors, bu son şirketin kim olduğuna dair bilgi vermedi, ancak tahminler bu şirketin Lionsgate olduğu yönünde. 2015'te Lionsgate ile yaklaşık 40 milyon dolarlık bir anlaşma yapan Telltale, daha sonra kurucularından Kevin Bruner sebebiyle bu şirketle sorunlar yaşamıştı. Bruner'in CEO pozisyonunu bırakmak istememesi, Lionsgate'inse bağımsız bir CEO istemesi sonucu bir hayli keskin sürtüşmeler yaşanmış ve Bruner en sonunda kovulmuştu. Bu gelişmeler ışığında şirketteki haklarını satma kararı alan Bruner'a çeşitli zorluklar da çıkarılınca tarafların arası iyice açılmıştı. Hatta Bruner en sonunda Telltale'a dava bile açtı. 

Stüdyoya hayat veren The Walking Dead serisi de son sezonunda ve oyunun geleceği bir hayli belirsiz durumda. Oyunun hayranları önce çalışanlara paralarının ödenmesini istiyor. Telltale da projeye noktayı koymalarını sağlayacak kaynağı bulmak için çalışıyor.

Telltale Games'in batması bazılarımızı biraz şaşırtsa da şirkette durumların iyi olmadığı oyuncular tarafından bile biliniyordu. Üstelik şirkette aynı formülü sayısız oyuna uygulayarak benim gibi oyuncuları kendinden uzaklaştırmayı başarmıştı. Belli ki bu satışlara da yansımış efendim. Umarız işsiz kalan oyun geliştiricileri en kısa sürede diledikleri gibi işler bulurlar diyelim. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum