Temmuz'da Ne Oynasak?

Bu ay biraz kurak geçecek.

Her sene yazın başlaması demek oyuncular için kuraklığın da başlaması demektir. Yapımcılar oyunlarını yılın son üç ayına sıkıştırıp, birbirlerine kırdırtırken, yaz ayları her zaman boş geçer. Ne yazık ki 2018 yaz ayları da aynen böyle olacak.

Geçen ay The Crew 2 ve Vampyr gibi iki büyük oyun bizi uzun süre tuttu ama temmuz ayında böyle bir oyun yok. Gelecek ay çıkacak tüm oyunları görmek istiyorsanız sizi şu devasa listemize alalım.

3 TemmuzRed Faction: Guerrilla Remastered – PC / PS4 / XB1

“Bayram değil seyran değil, bu nereden çıktı?” demeyin, hadi ama eski oyunların yeniden yapımlarına alışmadık mı daha? Red Faction: Guerilla da bu akımın son üyesi.

Temmuz ayını açacağımız yeniden yapım, oyuna yeni içerikler ya da görevler eklemekten ziyade, grafiklerini güçlendiriyor. Kaplamalar, gölge detayları ve efekt kaliteleri elden geçirilirken, oyunun çözünürlüğü de PC, PS4 Pro ve Xbox One X de 4K’ya çıkartılıyor.

Red Faction: Guerilla’nın en çok dikkat çeken özelliği yıkılabilir çevre tasarımıydı. Bizi Mars’ın ortasına atan oyunda, bir elimizde roket atar, diğer elimizde de çekiçle tozu toprağı birbirine katıyorduk. O kadar Mars’a çıkmışsın, milyonlarca dolar para harcayıp maden operasyonu kurmuşsun, sonra adamın teki geliyor ve her tarafı yıkıyor? Hiç olacak şey mi bu?

13 TemmuzIslands of NynePC

Bir zamanlar battle royale denildiğinde aklımıza sadece 2000 yapımı Japon filmi geliyordu. Ama Fortnite ve PUBG’nin muhteşem başarıları sonunda battle royale artık kendi türünü oluşturdu. Steam’e girdiğinizde neredeyse her hafta yeni bir battle royale oyununun piyasaya sürüldüğünü göreceksiniz. 13 Temmuz’da Steam Erken Erişim programına dahil olacak Islands of Nyne da bunlardan bir diğeri.

Islands of Nyne, biraz o 90’ların FPS oyunlarını andırıyor. Tamam, her ne kadar Quake kadar hızlı olmasa da Islands of Nyne’ın en imza özelliği yüksek temposu. Bir diğer dikkat çekici yanı da, uzaylı mimarisi oyun alanları. Eğer alternatif bir battle royale oyunu arıyorsanız Islands of Nyne’ı istek listenize eklemeyi unutmayın.

 13 TemmuzEarthfallPC / PS4 / XB1

Valve inatla Left 4 Dead 3’ü yakmak istemiyor. Ama birden ortaya çıkan Warhammer: Vermintide 1 ve 2, 2010’lu yılların başında bir hayli popüler olan co-op FPS türünü yeniden şahlandırmayı başardı. Earthfall da bu konuda Vermintide 2’ye yardım etmeye geliyor.

Oyun zaten bir süredir Steam Erken Erişim’deydi ama 13 Temmuz’da tam olarak piyasaya sürülecek. Left 4 Dead’in adını boşu boşuna anmadık, Earthfall tıpkı ilham olduğu co-op oyunlarına benzer bir oynanış döngüsüne sahip. Net başlangıç ve bitiş noktaları olan bölümlerde, dört kişilik ekibinizle, üstünüze akın akın gelen uzaylıları yok etmeye çalışıyorsunuz. Takım oyunu, taktiksel oynanış ve senkronizasyonun en üst seviyede olması gerekiyor. Ne derler bilirsiniz, sürüden ayrılan kuzuyu uzaylılar kapar. Yani, yanlış hatırlamıyorsam böyleydi bu söz... Neyse!

24 Temmuz - The Banner Saga 3 - PC / PS4 / XB1 / Switch

Banner Saga dendiğinde aklımıza ilk anda gelenleri sayayım: son derece çetin ve soğuk bir dünya, Nors mitolojisi, sürekli olarak karşımıza çıkan ahlaki ikilemler, oldukça zorlu sıra tabanlı savaşlar ve bitmek bilmeyen bir sefalet. Üçlemenin son oyunu, hikayeyi sonlandıracak olan Banner Saga 3’te de bir kez daha bunlarla uğraşacağız ama ilk iki oyunda kısmen karşımıza çıkan The Darkness, yani Karanlık, yeni oyunda çok büyük rol oynayacak. Öyle ki karavanlarımızdan biri kendisini Karanlığın içinde bulacak ve bu karavana eskortluk edenler de Karanlığın yarattığı düşmanlarla savaşmak zorunda kalacaklar. Bunun kolay olacağını sanmayın sakın, bu sefer savaşlarda zamana karşı da mücadele edeceğiz çünkü.

Banner Saga 3, Viking temasını ve stratejiyi sevenlere bir kez daha doyurucu bir deneyim yaşatacak gibi görünüyor. Savaş mekaniklerinde yapılan yenilikler oyunu biraz daha zorlaştıracak ama biz zaten Banner Saga’yı zorluğuyla sevmiştik, değil mi? - Eser

Ağustos ayı temmuzdan çok daha hareketli geçecek, söz! World of Warcraft ek paketi, The Walking Dead’in son oyunu ve Strange Brigade derken temmuzun yavaşlığını ve rehavetini üstümüzden atacağız. Ondan sonra da yıl sonuna kadar neredeyse her hafta ayrı bomba bir oyunun çıktığı son üç dört gireceğiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum