Tenet'teki Çarpışma Sahnesinde Gerçek Uçak Kullanılmış

Rahmetli Boeing 747

Tenet'in son fragmanını seyrettiyseniz orada son derece gerçekçi görünen bir uçak çarpışması sahnesi yer alıyordu. Total Film dergisinin haberine göre, Christopher Nolan hangara çarpan uçak sahnesinde gerçek bir uçak kullanmaya karar vermiş ve sırf bu sahne için bir Boeing 747 harcamışlar.

Nolan bu sahne için ilk başta minyatürler kullanmayı planladıklarını, sonda da görsel efekt ve CGI desteğiyle sahneyi gerçeğe dönüştürmeyi düşündüklerini, ama sonrasında tüm bunların maliyetini hesaplayınca gerçek bir uçak satın alıp parçalamanın 'daha verimli' olacağına karar verdiğini söylüyor. Nolan bunun anlık bir karar olduğunu ama nihayetinde işe yaradığını söylemiş. "Özel efekt sorumlumuz Scott Fisher ve yapım tasarımcımız Nathan Crowley bu büyük sahneyi kamerada nasıl yakalayacağımızı çözdüler. Bunun bir parçası olmak çok heyecan veriyordu" diyor Nolan.

Tenet'in tahmini bütçesi 205 milyon dolar ve bu bir 'tek film' için gerçekten de oldukça büyük bir bütçe. Eğer Nolan filmin bir sahnesi için Boeing 747 alıp patlatacak kadar rahat davranıyorsa, filmin bütçesinin bu kadar yüksek olması çok doğal :)

Fragmandaki uçak sahnesi 2:30'da başlıyor. "Ne kadar büyük bir uçak" sorusuna Robert Pattinson'ın "o kısmı biraz abartı" cevabını vermesinin altında demek ki gerçek bir sebep de varmış.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum