Tepkiler Üzerine Marvel's Avengers Karakterlerinin Tasarımları Değişecek Mi?

Crystal Dynamics işi ciddiye alıyor

Square Enix konferansının merakla beklenen anlarından biri de Marvel's Avengers oyununun dünya prömiyeriydi ancak sonuç herkesi tam olarak mutlu etmeyi başaramadı.

Ortadaki en büyük sorun oyuncuların Avengers ekibini MCU'daki oyuncularla aşırı derecede özdeşleştirmiş olmasından kaynaklanıyor. Yan örneğin Captain America deyince insanın aklına doğrudan Chris Evans geliyor ve bazı oyuncular ekranda Hollywood yıldızlarının benzerleri görmeyince hayal kırıklığını uğradılar. MCU filmleri o kadar uzun yıllardır devam ediyor ki bu tür bir özdeşleştirme yapılması elbette doğal ama çok da mantıklı değil.

Sonuçta Marvel karakterlerinin yer aldığı başka oyunlar da var ve bu oyunlarda da farklı farklı modeller görüyoruz. Dahası, sinemada bile farklı farklı Bruce Banner'lar izledik ama son kadroya çok alıştık tabii ki.


Eleştirilerin tek odak noktası bu değil aslında, karakter modellemeleri, bazı kostümlerdeki basitlikler, karakterlerin süper kahraman gibi değil de 'sıradan' görünmeleri gibi konular da eleştiri konusu oldu ve Square Enix ve Crystal Dynamics bu eleştirileri dikkate alıyor. 

> Marvel's Avengers Karakterlerini Canlandıran İsimler Kimler?

Yalnız ortada bu konuya dair iki tane çelişkili bilgi var. Geliştirici ekibin GameSpot'a verdiği röportajda karakter tasarımlarının yeniden elden geçirileceğini söylenmiş olsa da, IGN'ye konuşan Crystal Dynamics kreatif direkötü Shaun Escayg ise "Şu an için karakter tasarımlarını değiştirme gibi bir planımız yok" demiş. Ana tasarımlar değişmeyecek olsa da gördüklerimizin pre-alpha olduğunu ve karakter modellerinin detaylarının ve genel hallerinin geliştirileceğini de belirtmiş Escayg.

Elbette "tasarımlar elden geçirilecek" derken de tamamen değiştirilecek, farklı modeller kullanılacak anlamında konuşmamışlardır ama yine de hangisinin doğru olduğunu zaman gösterecek.

Oyunun çıkış tarihi 15 Mayıs 2020, yani önümüzde yaklaşık 1 sene var. Karakter tasarımının değiştirilmesi ve iyileştirilmesi kolay bir iş değil ve böyle bir durumda çıkış tarihi de olumsuz etkilenecektir. Bunun benzerini hatırlarsanız Sonic filminde gördük, hayranların yoğun eleştirisi üzerine Paramount Sonic tasarımını değiştirmeye karar verdi ve bu da vizyon tarihinde üç aylık bir sapmaya yol açtı.

Bakalım tasarımların son 'cilalanmış' hali oyuncuları tatmin etmeyi başarabilecek mi?

YORUMLAR
N1k0laT3sla
17 Haziran 2019 02:18

Valla Filmdekilere "bin" basiyor bu karakterler :D. Bence degistirimemeli, degistirilirse benim icinde hava hos. Disney oyun lisansi icin para ödemeye yanasmamis ünlüler icin, demk ki. Square Enix'in bunda bir sucu yok, kanimca.

Hakuteiken
N1k0laT3sla
17 Haziran 2019 12:35

Bin mi basıyor? Filmdeki karakterlere benzememesi neyse de karakterler rezalet gözüküyor.

N1k0laT3sla
Hakuteiken
17 Haziran 2019 21:09

Saheser bekleyennler düsünsün :)

sserkansozer
Hakuteiken
17 Haziran 2019 13:45

Tamamen, kesinlikle, kesin surette sana katılıyorum. karakterler rezalet.


waltran
14 Haziran 2019 23:09

ciddi anlamda bu modelleri neye göre yaptılar merak ediyorum, normalde bu tarz oyunlarda oyun içi modeller herhangi birşeyler karşılaştırılır ve vouv denilir bunlarınki hiç bir şeye benzemiyor. black widow un zaten tek özelliği güzel ve seksi olmasıydı... kırmızıya boyanmış c3-po, takma sakallı thor.ucuza kaçıp çinlileremi yaptırdınız?

Hakuteiken
waltran
17 Haziran 2019 12:46

"MCU'daki karakterlere benzemiyor diye laf mı ediyorsunuz" diyenlere ne demeli? Karakterlerin rezalet göründüğü gerçeğini göremiyorlar.


tezgelegemen
14 Haziran 2019 22:19

Black Widow Kezban'a dönmüş.

zireaelciri
14 Haziran 2019 20:51

Black Widow Shrek'deki Prens Charming'e benziyor. Allah aşkına değiştirin.

DanteXE
14 Haziran 2019 17:54

KOSTÜM KOSTÜM SIKINTI KOSTÜMLERİ. TİPLERİ DE HİÇBİR ŞEYE BENZEMİYOR. ÇİZGİ ROMANLA ALAKASI YOK BU TİPLERİN BİZ ÖZDEŞLEŞTİRMİYORUZ MCU İLE ÇOK KÖTÜ TASARIMLARI VAR DİREKT.

ocelot1789
14 Haziran 2019 14:29

Sıkıntı MCU oyuncularına falan benzememeleri değil, hiç bir şeye benzememeleri. Black Widow Shrek filmindeki prense benziyor, Ironman ise MKX'deki Sub Zero'nun aynısı. Captan'ın o kostümü ve tipi...

ilkay_hero_6
ocelot1789
14 Haziran 2019 15:25

İron man daha çok Star wars C-3PO'ya çok benzemiş.


Akcan
ocelot1789
14 Haziran 2019 14:47

Şu Cem Yılmaz , Müslüm Gürses , Tayyip Erdoğan vs benzerlerinin olduğu nikah fotosu geliyor aklıma şunları gördükçe ha98sdh8a8h9sdh89asdh89asd


Parolamı Unuttum