Tetris Şampiyonu Jonas Neubauer Vefat Etti

7 kez dünya şampiyonu olmuştu

Jonas Neubauer, Classic Tetris World Championship’in şampiyonluğuna 7 kez ulaşmış bir isim; aynı zamanda Twitch yayınları da popülerdi. Twitter hesabından ve Discord’dan paylaşılan bir bilgiyle, kendisinin henüz 39 yaşında hayata gözlerini yumduğunu öğrenmiş olduk.

Neubauer’in Twitter hesabından yapılan paylaşımda; “Jonas'ın ani bir tıbbi acil durumdan öldüğüne dair üzücü haberi, derin bir kederle paylaşıyoruz. O, en iyisiydi. Bu acı kayıptan dolayı yıkıldık, kederliyiz ve onu şimdiden özlüyoruz” deniliyor. Eşi tarafından yapılan Discord paylaşımında da henüz ölüm nedeninin anlaşılamadığı ifade edilmiş. Genç yaşta yaşanan böyle bir kayıp, ailesi ve sevdikleri için ne kadar yıkıcı olmuştur, bunu tahmin etmek zor değil.

Tetris dünyası için de acı bir kayıp. Tetris.com ile yaptığı röportajda, 6-7 yaşlarında amcasının Macintosh’unda başladığını söylediği tetris macerası 30 yılı aşkın süredir devam ediyordu. Bu süreye 7 şampiyonluk sığdırarak adını Tetris ustaları arasına yazdırmayı başardı.

Ailesine, dostlarına ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz.

YORUMLAR
Mert
11 Ocak 2021 14:06

Tetris dünyasının efsane ismi. 2018'e kadar sadece bir kere Dünya Şampiyonu olamamıştı. Twitch'te de (ara ara) eşiyle beraber samimi yayınlar yapıyordu. Üzücü bir haber oldu bu.

Parolamı Unuttum