The Church in the Darkness’ın Konuk Yazarlar Listesi Tam Bir Yıldızlar Geçidi

Rouse, eski ekibi toplamış :)

Çıkışına artık saatler kalan The Church in the Darkness ile ilgili olarak paylaşılan bilgiler oyuna dair merakı artırıyor. Önce seslendirme kadrosunda Ellen McClain ve John Patrick Lowrie’nin yer aldığını öğrenmiştik. Oyunun yönetmeni Richard Rouse tarafından paylaşılan son bilgi ise oyunun hikaye yazımına katkı sunan konuk yazarlar ile ilgili.

Rouse; “Oyunların katkı sunanlar (credits) ekranına bakıp hayran kaldığınız bu yapımların ardındaki isimleri merak edenlerdenseniz, sektöre girdiğinizde bu insanlarla bir araya gelme imkanınız oluyor. Ve neredeyse tamamı sizi hoş bir şekilde karşılıyor. Yıllar içerisinde, etkilendiğim pek çok insan ile şahsen tanışma imkanım oldu. Ben de The Church in the Darkness’da bazı karakterleri oluştururken yardımlarını almanın çok güzel bir fikir olacağını düşündüm” diyor.

Yaptığı da tam olarak bu olmuş. Önce Steve Meretzky’ye gitmiş. Meretzky ile anlaştıktan sonra başka isimlerle de görüşmeye karar vermiş. Sonraki isim Half-Life yazarı Marc Laidlaw olmuş. Bundan sonra da sırasıyla Brenda Romero, Brian Moriarty ile devam etmiş. Tabii oyun yazarlığı denilince akla ilk gelen isimlerden Chris Avellone olmazsa olmaz, ondan da yardım almış Rouse.


Bu yazarların hepsi, oyundaki yan karakterlerin yazılmasına katkı sunmuş. Bu yan karakterleri mektup satırlarından, günlük sayfalarından veya Freedom Town'da karşımıza çıkacak diğer dokümanlar vesilesiyle tanıyacakmışız.

Freedom Town ve Collective Justice Mission ile buluşmamıza az kaldı...

Laidlaw ve Romero’nun yazdığı karakterler, kendilerini ait hissedebilecekleri bir yer arayan karakterlerken, Avellone daha çok belalı bir karakter yazmaya odaklanmış. Meretzky ve Moriarty ise, yazdıkları dokümanlarda gizli mesajlar ve şifreler kullanmışlar.

Kulağa gayet hoş geliyor, değil mi? Bakalım uygulamada nasıl olmuş, oyun severleri tatmin edebilecek mi, bunu görmek için artık saatler kaldı. The Church in the Darkness bugün (2 Ağustos) çıkıyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum