The Coalition, Hastanelere 200 Xbox One X Bağışladı

Çocuklar için kampanya

Tüm dünya olarak bir süredir corona virüs salgınıyla uğraşıyor, elimizden gelen tüm tedbirleri alarak hastalığı kendimizden uzak tutmaya çalışıyoruz. Mümkün olduğunca evde kal çağrılarına uysak, kendimizin ve sevdiklerimizin sağlığı için gönüllü ev karantinasına girmiş olsak da salgın tüm dünyada yayılmaya devam ediyor. Amerika şu an salgının vurduğu ülkeler arasında en kötü durumda olanı, dünyadaki 2.2 milyon vakanın neredeyse üçte biri Amerika'da ve bu sayı her geçen gün çığ gibi artıyor.

Vancouver, Kanada merkezli The Coalition, bildiğiniz gibi bir Microsoft stüdyosu ve son olarak da Gears 5'i geliştirmişlerdi. İşte o The Coalition, hastanelere 200 Xbox One X bağışladığı açıkladı. Bağış, çocukların hastanelerdeki tedaviyle başa çıkmalarına yardımcı olmak için ekipman, teknoloji ve yazılım sağlayan ve kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Gamers Outreach'e yapılmış.

"Çoğu çocuk hastanesinde, neredeyse tüm hastalar COVID-19 yüzünden odalarından çıkamaz durumdalar. Hem ziyaretçi kısıtlaması, hem de hasta aktivitelerindeki kısıtlamalar sebebiyle hastaneler sağlayabileceğimiz konsol ve ekipmanlara her zamankinden fazla ihtiyaç duyuyorlar. Hastane personelleri çocukları aktif tutmak için yollar ararken oyun oynamanın bunda büyük bir rolü olduğunun farkındayız. The Coalition, Gamers Outreach programımıza devasa bir bağışta bulundu ve envanterimize tam 200 Xbox One X konsolu katıldı. The Coalition, konsol bağışına ek olarak tasarladığı Johnny COG Gear Gears of War kostümünden elde edilecek geliri de Gamers Outreach programlarına bağışlayacak. Bu konsollar hastanelerde çok uzun zaman hizmet verecek ve her yıl çocuklar için neredeyse 580,000 oyun oturumu sağlayacaklar" diyor açıklamada.

Her ne kadar söz konusu kuruluş Amerika'da faaliyet gösteriyor olsa da, bu tür paylaşımlar belki başkalarının da dikkatini çeker ve imkanı olan büyük firmalar hastanelerdeki çocuklar adına bu tür güzel girişimlerde bulunmayı akıl ederler.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum