The Game Awards 2020 Töreninden Dikkat Çekenler

Neler gördük, neler öğrendik bakalım

The Game Awards 2020 töreninin kazanan oyunlar gibi merak edilen bir başka yönü de ilk defa duyurulacak veya yeni fragmanlarıyla arz-ı endam edecek oyunlardı. Bu duyurular arasında dikkat çekici olanlar vardı elbette. Onlardan bir seçkiyle karşınıza çıkalım istedik, bakalım bu gece neler gösterilmiş, neler duyurulmuş:

Yeni Bir Perfect Dark Oyunu Geliyor

Gecenin en dikkat çekici duyurularından birisi bu olsa gerek. Yeni Perfect Dark oyunu; Microsoft tarafından iki yıl önce Santa Monica’da kurulan The Initiative tarafından geliştiriliyor. Oyun, ekolojik bir felaketin ardından gelen bir zaman diliminde geçiyor.  Bazı şirketler bu duruma karşı kendilerince “çözümler” geliştiriyor ve “daha iyi bir dünya” vadediyorlar, ama sonuç pek de beklendiği gibi olmuyor. Gizli ajan Joanna ile buradaki gizemi çözmeye çalışacağız. Yapımcılar, gizli ajan olmanın nasıl bir tecrübe olduğu üzerinde epey durulduğunu söylüyorlar; oyun mekanikleriyle bu tecrübeyi bize yansıtmak niyetindeler. Beklendiği gibi olacağını umut ediyorum. Microsoft, önümüzdeki dönemde oyun hakkında daha detaylı bilgiler paylaşacağını da duyurdu.

Dragon Age, Hafifçe Görünüp Kayboldu :)

Bu gece gösterilmesini beklediğimiz oyunlardan birisi elbette yeni Dragon Age oyunuydu. Beklendiği gibi gösterildi gösterilmesine ama epey kısa bir videoyla çıktı karşımıza. Yine de serinin takipçileri için hoş detaylar barındırıyordu. Varric Tethras’ın anlatımıyla sunulan fragmanın sonunda bizleri Solas bekliyordu. Yeni oyunda da kendisinin önemli bir yeri olacak gibi görünüyor. Bunun dışında elde pek de fazla bilgi yok. Yeni bir karakter ve yeni yol arkadaşlarıyla, Tevinter Imperium’da geçecek bir maceraya atılmak için bir süre daha bekleyeceğiz.

Mass Effect’siz De Olmazdı

Bir süredir dillendirilen yeni Mass Effect oyunu için de bir teaser yayınlandı. Mass Effect devam edecek (Mass Effect will continue) ifadesiyle biten videonun son kısımlarında gördüğümüz isim Liara mı yoksa? Eğer gerçekten de öyleyse, üçlemenin devam oyununun geldiği söylenebilir.

Dead Space’in Yaratıcısından The Callisto Protocol

PUBG evreninde geçen bir bilimkurgu korku/gerilim oyunu desem ne dersiniz? The Callisto Protocol tam olarak böyle bir oyun olacak. Dead Space’in yaratıcısı ve yapımcısı Glenn Schofield, PC ve konsollar için “en ürkütücü oyun”u yapmak istediğini söylüyor, ama bu oyun o oyun olur mu, bekleyip göreceğiz.

Ark 2, Vin Diesel’li Bir Fragmanla Geldi

Ark: Survival Evolved, pek parlak bir çıkış yapmadı belki ama sonrasında bir şekilde tutunmayı başardı. Bir devam oyunu bekleyenlerden miydiniz bilemiyorum, ama Ark 2 sinematik bir tanıtım videosuyla TGA 2020’de yerini alan oyunlardan oldu. Fragmanın yıldızı da Vin Diesel’di:

Gone Home ve Tacoma’nın Yapımcılarından Open Roads

Gecede gösterilen oyunlardan birisi de Gone Home ve Tacoma ile bildiğimiz Fulbright tarafından geliştirilen Open Roads oldu. Oyun bir anne ile kızının yol hikayesini anlatıyor. Vefat eden büyükannenin hakkındaki gerçekleri öğrenmek için çıkılan bir yolculuk olacak bu. Yapımcısının önceki oyunlarını dikkate alınca, bu oyunu da beklemek için geçerli nedenlerimiz var diyebiliriz herhalde.

Yol hikayelerini sevenler için gecenin tek oyunu da bu değildi üstelik. Scavengers Studios tarafından geliştirilen Season’da bisikletimize atlayıp yollara düşeceğiz.

Road 96 ise isminde bile yol geçiriyor, daha ne olsun :) Road 96; rastgele oluşturulan yollarda otostop çekip, türlü maceraya bulaşıp sınırı aşmaya, ülkesini terketmeye çalışan bir karakteri konu ediniyor. Esin kaynakları olarak Tarantino, Coen Kardeşler ve Bong Joon-ho gibi isimler zikredilen oyun, Valiant Hearts ve Memories Retold’un yapımcıları tarafından geliştiriliyor.

Left 4 Dead’in Yapımcıları Yeni Oyunları Back 4 Blood ile Karşımızda

Nasıl bir şey beklememiz gerektiğini tahmin edebilirsiniz. Yine Left 4 Dead gibi bir co-op zombi haklama oyunu bekliyor bizleri, ama “daha çok ve daha büyük” diye de belirtiyorlar. Oynanış videosu nasıl bir şeyle karşı karşıya olacağımız hakkında fikir veriyor:

Bunu Duyan Evil Dead Durur Mu, O Da Yapıştırmış Yeni Oyunu

Hazır zombilerden konu açılmışken, yeni bir Evil Dead oyununun yolda olduğunu da duyuralım bari demişler, kısa bir fragmanla TGA 2020 törenine teşrif etmişler. 2021 içerisinde PS4 ve PS5 için çıkacağı da belirtilmiş bu yeni Evil Dead oyununun:

Returnal’ın Çıkış Tarihi Belli Oldu

Geçtiğimiz aylarda yapılan duyuruyla kendisinden haberdar olduğumuz bilimkurgu korku oyunu Returnal için çıkış tarihinin ilan edildiği bir tanıtım videosu paylaşıldı; böylece 19 Mart 2021’de oyun severlerle buluşacağını öğrenmiş olduk:

Humankind'ın Da Çıkış Tarihi Belli Oldu

Strateji severlerin takip listelerinde olduğunu düşündüğüm Humankind'ın çıkış tarihi de sonunda ilan edildi; 22 Nisan 2021'de oyun severlerle buluşacak:

Flying Wild Hog ve Focus Home Interactive’den Evil West’e Merhaba Diyelim

Gecenin ilgi çekebilecek fragmanlarından birisi de Flyging Wild Hog tarafından geliştirilen, Vahşi Batı temalı, ama bir yandan da fantastik ögelerle bezenmiş aksiyon oyunu Evil West’ti. Tek kişi veya co-op oynanabilecek oyunun bu tanıtım fragmanında vampir avcısı Jesse Rentier’in türlü yaratıkla mücadelesini izliyoruz:

Tek Kişilik League of Legends Oyunu Ruined King’den De Bir Fragman Geldi

League of Legends evreninde geçecek tek kişilik bir oyun nasıl olur, merak ediliyordu. Sorunun cevabı Ruined King: A League of Legends Story ile verilecek. Önümüzdeki yıl PC ve konsollar için çıkış yapacak oyunun fragmanını da şöyle paylaşmış olalım:

Ejderhalarını Kapıştırmak İsteyenlere Century: Age of Ashes

Ejderhalarla gökyüzünde süzülüp it dalaşı (ejderha dalaşı mı demek lazımdı yoksa :)) yapmak isteyenler için de bir oyun geliyor:

Crimson Desert Oynanış Videosuyla Gecede Yerini Aldı

Gecenin dikkat çeken videolarından birisi de Crimson Desert oynanış videosu oldu. Görsel yönü kuvvetli bir oyun olacak gibi, sizin de fikrinizi almak isterim.

Josef Fares ve It Takes Two’yu da Anmadan Geçmeyelim :)

TGA töreninden bahsedip de Josef Fares’i anmamak olmazdı, öyle değil mi :) Yeni oyunu It Takes Two’dan bir oynanış videosu paylaşan Fares, önceki oyunu Away Out’ta olduğu gibi bir “friend pass” olacağını, bir kopya satın aldığınızda arkadaşınızın da sizinle oynayabileceğini de ekledi oyun hakkında verdiği bilgilere. Oyun dünyasının bu hafif çılgın çocuğu, yeni oyunu hakkında da iddialı. Ne dersiniz, oyun severler nezdinde karşılık bulur mu?

Yakuza Serisi, Steam ve Game Pass’e Geliyor!

Yakuza serisini ne kadar çok sevdiğimi daha önce söylemiş miydim :) Son yıllarda serinin PC’ye de açılma politikası yapımcısını ve dağıtımcısını memnun edecek sonuçlar verdi. Biz de oyunseverler olarak bunun meyvelerini almaya devam ediyoruz. Gecenin bana göre en önemli duyurularından birisi The Yakuza Remastered Collection (Yakuza 3,4 ve 5’in yeniden yapımlarının olduğu paket) ve Yakuza 6: The Song of Life’ın Steam ve Game Pass’e geleceğinin duyurulması oldu. Böylece PC'de de orijinal seri tamamlanmış olacak.

Remastered Collection’ın çıkış tarihi 28 Şubat 2021, Yakuza 6’nın ise 25 Mart 2021 olarak ilan edildi. PC oyuncularının da bir bahanesi kalmadı artık, er ya da geç Yakuza oynayacaksınız :)

Gecede bunlar haricinde yapılan duyurular, paylaşılan bilgiler de oldu elbette. Kratos'u kıskanan Master Chief de Fortnite'ı ziyaret etmeye karar vermiş, Among Us'ın yeni haritası, Fall Guys'ın yeni sezonu yoldaymış derken geceyi sabah ettik. Bunlar içerisinde sizin ilginizi en çok hangisi çekti? Yorumlarınızı bekleriz.

YORUMLAR
erayadiyaman22
12 Aralık 2020 12:35

tanıtılan oyunları hepsi çöp bence. 

Feyling
11 Aralık 2020 23:05

Crimson Desert çok ilgi çekici, Dragon's Dogma 2 deseler inanırdım.

Elden Ring göstermediler, sabaha kadar bekledim. Başka ne gösterseler önemsiz artık :/

 

Parolamı Unuttum