The Game Awards 2022 – Tüm Fragmanlar

Onlarca fragman, hangi birini anlatsak...

Bir The Game Awards gecesini daha geride bıraktık. Ödüller sahiplerini buldu. Bir yandan da yeni fragmanlar izledik, oyun duyuruları geldi.

Hideo Kojima zaten ne zamandır yeni oyunu için paylaşımlar yapıp duruyordu, haliyle duyurunun da bu gece gelmesi bekleniyordu. Beklendiği gibi oldu, Death Stranding 2 ilk fragmanıyla karşımıza çıktı. Gecenin güzel sürprizlerinden birisi Hades 2 idi. Street Fighter 6’nın çıkış tarihi de beklendiği gibi yeni bir fragman eşliğinde açıklandı.

Gecede onlarca fragman paylaşıldı. Bakalım bunlardan en çok hangileri ilginizi çekecek.

Dead Cells Return to Castlevania

Gecenin açılış fragmanlarından birisi Dead Cells’ten geldi; Return to Castlevania ek paketi, 2023’ün ilk çeyreğinde bizlerle olacak:

Vampire Survivors

Vampire Survivors’ın mobil platformlara gelişi gecedeki ilk duyurulardan birisi oldu. Mobile gayet uygun bir oyundu, çok da şaşırtmadı bu duyuru beni, siz ne dersiniz?

Valiant Hearts Coming Home

Ubisoft ile Netflix iş birliğinin ilk meyvelerinden birisi de kendisini gösterdi gecede. Yıllar sonra Valiant Hearts markasını canlandırmaya karar vermişler; mobil için bir devam oyunuyla karşımıza çıkıyorlar. Valiant Hearts Coming Home, 2023’ün ilk aylarında gelecek.

Returnal

Başlığı görünce, “Yahu bu oyun zaten çıkmadı” diyenleri hemen aydınlatalım; Returnal, PC’ye geliyor. PC oyuncularının da Returnal'dan mahrum kalmaması güzel oldu. Ne zaman geliyor derseniz, “Yakında”.

Mike Mignolia’s Hellboy: Web of Wyrd

Hepsinin oyunu oluyor, Hellboy’un neyi eksik :) Cehennemin yaramaz çocuğu, cell-shaded grafiklere sahip bir aksiyon oyunuyla karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Çıkış tarihi açıklanmayan oyun, PC, PS4, PS5, Switch, Xbox One ve Xbox Series X için çıkış yapacak.

Horizon Call of the Mountain

Horizon serisinin VR cephesindeki temsilcisi olacak Call of the Mountain de kısa bir fragmanla geceye teşrif etti; 22 Şubat 2023’te PSVR2 için çıkış yapacak.

Post Trauma

Böyle büyük çaplı bir oyun etkinliği yapılır da korku/gerilim oyunları olmazsa olmaz. Red Soul Games ve Raw Fury de Post Trauma ile bu boşluğu doldurmak istediler belli ki. Bakalım oyunları gerçekten de dedikleri gibi “klasik korku oyunlarına modern bir soluk” olabilecek mi.

Viewfinder

“Alalım elimize fotoğraf makinemizi, garip bir dünyayı değişik bulmacalarla keşfe çıkalım” tarzı bir oyun desem gözünüzde bir tablo canlanır mı? Canlanmıyorsa da çok zorlamayın kendinizi, nasıl olsa fragmanı durumu özetliyor:

Among Us Hide N Seek

İsim zaten özetliyor oyun severleri neyin beklediğini; Among Us’a doyamadıysanız, saklambaç moduyla devam edebilirsiniz:

After Us

Sürrealist dünyalara adım attık madem, After Us ile de devam edelim. “Fedekarlık ve umut konulu duygusal bir hikaye” diyorlar, bakalım nasıl bir şey çıkacak karşımıza; 2023’ün bahar aylarında geliyor:

Replaced

Replaced duyurulduğu ilk andan itibaren dikkatleri çekmeyi başarmıştı. Kendisini bu yıl göremedik, kısmetse önümüzdeki yıla artık:

Street Fighter 6

Gecenin beklenen fragmanlarından birisiydi. Karakterlerimizden bir bölümüne selam vermiş olduk. PlayStation Store’da sızan çıkış tarihi de bu fragmanla resmiyet kazanmış oldu; 2 Haziran 2023’te çıkış yapacak.

Hades 2

Benim için gecenin en önemli fragmanlarından birisi kesinlikle Hades 2. Supergiant, ilk oyunla zaten gönülleri kazanmıştı; ikinci oyunla da bu performansı devam ettireceklerini düşünüyorum. Bu sefer Zagreus’un kız kardeşi, Yeraltının Prensesi Melinoë ile bir maceraya atılıyoruz. Dört gözle beklediğimiz oyunlar listesinin yeni üyesine merhaba diyelim:

Judas

Bioshock serisinin yaratıcısı Ken Levine’den yeni bir oyun geliyor. Zaten fragmanı izlediğinizde de o havayı alıyorsunuz. Bir Bioshock hayranı olarak elbette yakın takip listeme aldım bile :)

Bayonetta Origins: Cereza and the Lost Demon

Bayonetta 3’ün yılın en iyi aksiyon oyunu olduğu gecede, seriye bir spin-off oyun ekleneceğinin duyurulması da güzel oldu; ama daha farklı bir görsel tarzla geliyor, 17 Mart 2023’te bizlerle:

Destiny 2: Lightfall

Destiny 2 de geceyi es geçmedi, ek paketi Lightfall ile karşımızdaydı. Artık 2. oyunu noktalayıp yeni maceralara doğru yol alma zamanı diyecekler 28 Şubat 2023’te:

Suicide Squad: Kill the Justice League

Suicide Squad: Kill the Justice League’nin yeni fragmanıyla Kevin Conroy’a da bir saygı duruşunda bulunuldu:

Star Wars Jedi: Survivor

Gecede gösterilmesi beklenen bir başka oyundu, Steam sayfasının güncellenmesiyle program öncesinde sızmıştı bazı bilgiler. Çıkış tarihi de bu bilgilerden birisiydi -ki fragmanla o da teyit edildi; 17 Mart 2023’te geliyor, dört gözle bekliyoruz:

Earthblade

Gecenin piksel piksel grafikli misafirlerinden birisiydi Earthblade. Kendisini görmek için önümüzde henüz vakit var; 2024’te çıkış yapacak:

Dune: Awakening

Geliştirilmekte olan farklı Dune oyunları bulunduğunu, bunlardan birisinin de Dune: Awakening olduğunu biliyoruz. Kendisi de bir fragmanla gecede yerini aldı. Beta süreci için kayıt olabilir, şansınızı deneyebilirsiniz:

Death Stranding 2

Gecenin en büyük duyurularından birisi olduğunu söyleyebiliriz herhalde. Hideo Kojima zaten ne zamandır gözümüze gözümüze sokuyordu yeni oyununu. Duyurunun bu gece gelmesini, bu yeni oyunun da Death Stranding 2 olmasını bekliyorduk, beklediğimiz gibi oldu. Eski dostlar ve eski düşmanların yanına yenilerini ekleyip yolumuza devam edeceğiz. Ne kadar söylenirsem söyleneyim, bu oyunu yine deliler gibi bekleyecek, yine gece gündüz oynayacağım. Ne  yapayım, bu da benim zaafım işte :)

Immortals of Aevum

Call of Duty ve Dead Space’te görev almış isimlerin yer aldığı Ascendant Studios, büyülerle bezeli bir aksiyon oyunu olan Immortals of Aevum ile oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyorlar, bu da 2023 oyunlarından birisi olacak:

Tekken 8

SF6 olur da Tekken 8 geri kalır mı, o da TGA törenine bir fragmanla teşrif etti, iyi de oldu :) Önümüzdeki yıl dövüş oyunları arasında da güzel bir kapışma olacak gibi görünüyor, ne dersiniz?

Nightingale

Geçtiğimiz yıl da törende yer almıştı Nightingale. Yakında erken erişime sunulması bekleniyor. Bakalım New World gibi bir rüzgâr yakalayabilecek mi.

Baldur's Gate 3

Önümüzdeki yıl RYO kategorisindeki en kuvvetli adaylardan birisinin hangi oyun olacağını tahmin etmek zor olmasa gerek; Baldur’s Gate 3 gümbür gümbür geliyor; tam sürüme geçiş takvimiyse Ağustos 2023 olarak açıklandı:

Wayfinder

Bir DVO daha geliyor. Wayfinder, rakiplerinin arasından sıyrılıp tutunmayı başarabilecek mi, yakında hep beraber göreceğiz.

Fire Emblem Engage

Önümüzdeki yıl en çok beklediğim oyunlardan birisi Fire Emblem Engage. Zaten yılın ilk büyük oyunlarından birisi olacak, çok fazla kalmadı çıkışına, 20 Ocak 2023’te geliyor:

Diablo IV

Can’ın ilk izlenim yazısıyla gaza gelmiş durumdayım, dört gözle bekliyorum. Fragmanı da bu susuzluğa birkaç damla su serpti işte :) Çıkış tarihi de resmen ilan edildi, 6 Haziran 2023’te buluşacağız kendisiyle.

Horizon Forbidden West – Burning Shores

Horizon Forbidden West ile yolculuğumuzun henüz sona ermediğini zaten tahmin ediyorduk; Burning Shores ile macera devam edecek. 19 Nisan 2023’te kaldığınız yerden devam edebilirsiniz:

Blue Protocol

“Devasa çok oyunculu aksiyon rol yapma oyunlarını severlerden misiniz?” şeklinde bir zincirleme tamlamayla sunayım Blue Protocol’ü istedim, iyi düşünmüş müyüm? Bandai Namco ile Amazon Games iş birliğinde geliştirilen Blue Protocol, önümüzdeki yıl bizlerle olacak.

Remnant 2

Remnant: From the Ashes’ın devam oyunu Remnant 2, gecede gösterilen oyunlardan bir diğeriydi. İlkinin üzerine koyup devam edebilecek, yeni bir seri haline gelebilecek mi bakalım.

Transformers: Reactivate

Transformers markasının oyun dünyasını ziyareti Transformers: Reactivate ile devam ediyor. PC ve konsollara çıkış yapacak Reactivate, bir online aksiyon oyunu olarak tanımlanıyor.

The Super Mario Bros. Movie

Yeni Super Mario Bros. filmi de kendisini TGA töreninde gösterdi; 7 Nisan 2023’te sinemalarda:

Banishers: Ghosts of New Eden

Don’t Nod tarafından geliştirilen ve Focus Entertainment tarafından dağıtımcılığı üstlenilen aksiyon RYO Banishers ile buluşmamıza 1 yıl daha var; fragmanıyla boşluğu doldurabilirsiniz:

Warhammer 40,000: Space Marine 2

Warhammer oyunlarını takip etmekte gerçekten zorlanıyorum, herhalde 40-50 tane vardır, öyle değil mi :) İşin şakası bir yana, Warhammer’ın önemli bir hayran kitlesi var ve bu kitleyi önümüzdeki yıl da yeni bir oyun bekliyor. Saber Interactive tarafından geliştirilen Space Marine 2, serinin hayranlarını memnun edebilecek mi bakalım.

Meet Your Maker

Post apokaliptik bir dünyada geçen bir oyun olacak Meet Your Maker’da; bir yandan inşa edecek, bir yandan yağmalayacaksınız. Nasıl bir oyun olacak bakalım. Bu sorunun cevabını 4 Nisan 2023’te alacağız:

Crash Team Rumble

Gecede Crash de yeni bir oyun duyurusuyla yerini aldı. Crash hayranlarını 4’e 4 takım kapışmalarına davet eden Crash Team Rumble, önümüzdeki yıl geliyor:

The Lords of the Fallen

Neden 2 değil de The sorusunu sorup duruyorum ilk duyurulduğu günden beri. Bunun pek de bir önemi yok gerçi; iyi bir oyun olsun, beğenilsin, gerisi çok da mühim değil. 2023’te gelecek bir aksilik olmazsa:

Crime Boss: Rockay City

Şüphesiz, gecenin en dikkat çeken fragmanlarından birisi bu oldu. Şu kadroya bakar mısınız! Fazla söze gerek yok, fragman konuşuyor zaten :) 28 Mart 2023’te çıkış yapacak. Dört gözle bekliyoruz, çok yakından takipteyiz:

Call of Duty: Modern Warfare 2 Atomgrand Raid

Call of Duty de geceyi boş geçmeyelim demiş, Atomgrand Raid fragmanıyla yerini almış törende:

Cyberpunk 2077: Phantom Liberty

Ek paketlere sıra geldi madem, Phantom Liberty de kendisin göstermeden olmaz. Ek paketin güzel sürprizlerinden birisi de Idris Alba oldu, o da Night City'yi ziyaret edecek önümüzdeki yıl. Cyberpunk 2077, hazır rüzgarı arkasına almışken ek paketiyle de ilgiyi koruyabilecek mi bakalım.

Armored Core 6 Fires of Rubicon

FromSoftware, bu sefer de Mech oyunları sahasındaki tecrübesini bir kez daha göstermeye geliyor; Armored Core serisine geri dönüş yapıyoruz. Önümüzdeki yılı şenlendirecek oyunlardan birisi olabilir mi? Neden olmasın

Final Fantasy 16

Gecenin finalini Final Fantasy 16 ile yaptık, güzel oldu :) Kendisini dört gözle beklediğimizi söylemeye gerek var mı? Bu sabırsız bekleyiş, 22 Haziran 2023’te son bulacak, muradımıza ereceğiz. Şimdilik fragmanla yetinelim. Bu arada çıkışında PS5’e özel olacak, fragmanın sonunda 31 Aralık 2023’e kadar diğer platformlara gelmeyeceği not düşülmüş durumda. Dolayısıyla PC versiyonu için 2024’ü beklemek gerekecek.

Dolu dolu bir gece oldu. Üzerimize boca edilen bunca fragman içerisinden sizin favorileriniz hangileri oldu sevgili Oyungezerler, yorumlarınız bekleriz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum