The Game Awards Bu Yıl Güvenliği Sıkı Tutacak

Bu yıl Bill Clinton ismini duymayacağız muhtemelen

The Game Awards'un yapımcısı ve sunucusu Geoff Keighley, son iki etkinliğinde üst üste yaşanan "kazaların" ardından bu yıl güvenliği sıkı tutacaklarını açıkladı.

The Game Awards 2022'de hatırlarsanız Yılın Oyunu ödülünü Elden Ring kazanınca konuşmalarını yapmak üzere FromSoftware ekibi ve üstad Hidetaka Miyazaki sahneye çıkmış, ekibin hemen arkasında sırasını bekleyen genç ise mikrofon kendisine geldiğinde ödülü Ortodoks Hahamı Bill Clinton'a adamıştı :) Törendeki hiç kimse bu genç adamın ekipten olmadığını anlamamıştı, büyük güvenlik açığı yani.

Ağustos ayındaki Gamescom Opening Night gösteriminde de Keighley açılış konuşmasını yaparken sahneye iki kişi çıkmış ve biri Keighley'in elindeki mikrofono "Bill Clinton GTA 6 oynamak istiyor" demişti. Daha önceki olayın üzerinden aylar geçmişken güvenliğin bir kez daha sınıfta kalması da eleştiri konusu oldu, sonuçta sahneye bu kadar rahat çıkan birileri geliştiricilere veya diğer misafirlere de rahatça zarar verebilirdi.

Keighley bu yıl üçüncü bir olay yaşanmaması için güvenliği sıkı tutacaklarını, bu konuda hakkında çok fazla açıklama yapamayacağını çünkü bunun güvenliği azaltabileceğini söyledi. "Kesinlikle planlarımız var ve hem beni hem de gösteriyi izlemek için gelen herkesi, seyircileri, katılımcıları korumak için yapabileceğimiz her şeyi yapıyoruz" diyor Keighley.

Bu türden yeni bir olay yaşanması kendisine duyulan güveni ciddi anlamda zedeleyeceği için bu sefer bir kaza yaşanmayacağını düşünüyorum ben de.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum