The Last of Us 2'nin Çıkışı 2019'a Kalmış Olabilir

Şunun şurasında yeni yıla ne kaldı?

The Last of Us: Part 2'nin bu yılki E3 fuarının en büyük gözdelerinden biri olacağını, hatta Sony'nin düzenleyeceği konferansın da odağında bulunacağını biliyoruz. Hal böyle olunca da açıkçası E3 2018'de oyunun yıl içerisinde çıkışının müjdeleceğini umuyorduk, çünkü oyunun yönetmeni Neil Druckmann geçen sene Aralık ayında yaptığı açıklamada oyunun %50-60'ının tamamlanmış olduğunu ve E3 2018'de oynanabilir olacağını söylemişti. Ancak bir başka açıklama da oyunun müziklerini besteleyen Gustavo Santaolalla'dan gelmiş ve o da "oyun 2019'da çıkacak diye biliyorum" diyerek akıllarda şüphe uyandırmıştı.

Days Gone'ın kreatif yönetmenin yaptığı açıklama da bu şüpheleri kuvvetlendiriyor: eğer John Garvin doğruyu söylüyorsa Naughty Dog'un PS4'e özel olarak geliştirdiği oyunun çıkışı 2019 yılında gerçekleşecek demektir.

> Sony'nin E3 2018 İçeriği Belli Olmaya Başladı

Peki nedir bu açıklama? Game Informer dergisinin bu ayki konuğu Days Gone ve ay boyunca oyunla ilgili yayınlar yapacaklar. Bu yayınlardan biri de aynı God of War'da yaptıkları gibi Garvin'e hızlı hızlı 157 soru yöneltip cevap aldıkları bir kısım. Garvin'e sorulan sorulardan biri şuydu:

"Days Gone, The Last of Us Part 2'den önce mi çıkacak?"

Garvin'in bu soruyu Evet diye cevapladığını görüyoruz. Bu önemli bir ipucu çünkü Days Gone'ın 2019 yılının başlarında çıkmasının planlandığını biliyoruz, dolayısıyla bu cevap The Last of Us: Part 2'nin de 2019 yılında çıkacağına işaret ediyor olabilir.

> The Last Of Us 2'nin İlham Kaynaklarından Biri Bir Netflix Dizisiymiş

Her ne kadar The Last of Us: Part 2'nin çıkış tarihine yönelik Sony'de bir açıklama gelmese de, Garvin hızlı soru-cevap sekansı sırasında düşünmeden bu bilgiyi ağzından kaçırmış olabilir diye düşünüyorum. The Last of Us: Part 2 duyuruları iki sene oluyor, oyunu ilk olarak 2016 yılında PSX Experience'te görmüştük. Yine de Garvin'in dil sürçmesiyle yanlış bir bilgi vermiş olması da ihtimaller dahilinde.

The Last of Us: Part 2'nin çıkış tarihiyle ilgili en net bilgiyi muhtemelen E3 2018'de öğreneceğiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum