The Last of Us Part II, Çıkış Gününde Zamlandı

Sıradaki oyunlar için de böyle olur mu?

The Last of Us Part II, bu senenin sabırsızlıkla beklenen oyunlarından birisiydi. İnceleme notlarına bakıldığında, ‘Yılın Oyunu’ ödülü için de en önemli adaylardan birisi olduğunu söyleyebiliriz. Türkçe dublaj ve altyazı seçeneği de ülkemiz oyuncuları için oyunun hoş detaylarından. Oyunu satın almak için bizleri teşvik eden buna benzer çok nokta var. Ancak fiyatı hevesimizi kaçırıyor. Çıkış günü satış fiyatının yükselmesiyle birlikte bu durum daha da sıkıntılı bir hal aldı diyebiliriz.

Takip edenlerin bildiği üzere, ön siparişe sunulduğunda standart versiyonu 429 TL, Dijital Deluxe versiyonu ise 489 TL idi. Ancak dün itibariyle bu fiyatların güncellendiğini gördük. Oyunun standart versiyonunun yeni fiyatı 499 TL, Dijital Deluxe versiyonunun yeni fiyatı ise 569 TL oldu. Yani oyuna 70 TL gibi bir zam geldi.

Bu fiyat artışında yeni vergilerin mi yoksa döviz kurundaki değişimin mi etkisi oldu bilemiyorum. Ama, kendi adıma TLoU 2 ile randevumuzu bir süre ertelemeye karar verdim, bilmem sizler ne düşünmektesiniz bu fiyat değişimi konusunda.

> The Last of Us Part II - İnceleme

Beni endişelendiren bir diğer konu ise, benzer bir durumun Ghost of Tsushima başta olmak üzere önümüzdeki dönemde çıkmasını beklediğimiz oyunlarda da yaşanması. Elimizdeki oyunların kıymetini bilelim sevgili Oyungezerler, bu gidişle yeni oyunları yeterince eskimeden oynayamayacağız :)

YORUMLAR
Parolamı Unuttum