The Last of Us Part II Hakkında Bildiğimiz Her Şey

Ellie ile yolculuğumuza sayılı günler kaldı.

Hiç şüphesiz The Last of Us Part 2 hem bu yılın hem de PS4 neslinin en çok beklenen oyunlarından birisi olmayı başardı. Üst üste gelen erteleme haberleri bir miktar can sıksa da sonuçta merak etmeden duramıyoruz.

Hazır geliş tarihi belli olmuş, kavuşmamıza az bir süre kalmışken, TLoU 2 hakkında neler biliyoruz bir göz atalım dedik.

Çıkış Tarihi:

İlk olarak 21 Şubat 2020’de çıkacağı duyurulmuş, bundan çok kısa bir süre sonra da 29 Mayıs 2020’ye ertelendiği ilan edilmişti. Geçtiğimiz haftalarda bir kez daha ertelendiği haberini almıştık, ancak bu sefer herhangi bir çıkış tarihi paylaşılmamıştı. Neyse ki bekleyişimizin uzun sürmeyeceğini öğrenmiş olduk; TLoU II, 19 Haziran’da oyun severlerle buluşacak.

Şimdilik PS4 için duyurulmuşsa da geçmiş tecrübelerden hareketle PS5 için de geleceğini söylemek mümkün.

Fiyatı Ne Kadar?

Ön siparişe sunulduğunda standart versiyonu 429 TL, Dijital Deluxe versiyonu ise 489 TL idi. Erteleme haberi ile birlikte PlayStation Store’dan kaldırılmıştı, çıkış tarihinin ilanı ile birlikte geri döndü ve fiyatta bir değişiklik olmadığı görülüyor. Zaten bugünlerde benzer yapıdaki oyunlar için bu fiyat standart bir hal almış gibi.

Koleksiyon Versiyonu Var Mı?

Elbette TLoU 2’nin de bir koleksiyoner versiyonu bulunuyor. Bu versiyonda, steelbook kutu, Dark Horse’tan 48 sayfalık bir sanat kitabı (pakette dijital versiyonu da yer alıyor), 12 inçlik Ellie heykeli, teşekkür mektubu, Ellie’nin bilekliğinin bir replikası, 6 adet pin, 5 çıkartmalık bir set, PS4 dinamik teması, 6 adet PSN avatarı, dijital müzik albümü yer alıyor.

Oyunun bir de Ellie versiyonu var. Bu versiyonda koleksiyon versiyonuna ek olarak TLoU 2 logo yaması ve Ellie’nin sırt çantasının bir replikası yer alıyor.

Hangi Karakter(ler)i Yöneteceğiz?

Oyunda büyük oranda Ellie’yi yöneteceğimizi biliyoruz. Fragmanların birinde Joel’in görülmesiyle birlikte, “Acaba onu da yönetecek miyiz?” soruları akıllara geldi elbette. Ama bunun çok düşük bir ihtimal olduğunu belirtmek gerek. Başka bir karakter yönetecek miyiz? En azından ikinci bir karakteri de yöneteceğimizi söyleyebiliriz. Bu ikinci karakter Dina mı olur bir başka karakter mi veya yöneteceğimiz karakter sayısı üçe çıkar mı; bekleyip görelim.

Hikâye Hakkında Ne Biliyoruz?

Ellie artık büyümüş, bir genç kız olmuş. Joel ile birlikte Wyoming’e yerleşmiş, bir toplumun içerisinde yerlerini almış durumdalar. Hatta Ellie, kendine yakın bir arkadaş da edinmiş. Hayat, öyle bir dünyada ne kadar normal olabilirse o kadar normal akıyor. Ama burada önemli bir kırılma yaşayacağımız aşikâr.

Yapımcılar, ilk oyunda ‘sevgi’ (koruma içgüdüsünü de ekleyebiliriz buna) ön planda iken bu sefer ‘intikam’ duygusunun ön plana çıktığı bir oyunun bizi beklediğinin altını çizdiler pek çok defa. Buradan hareketle Ellie’nin sevdiklerine, yakınındaki insanlara zarar verecek birilerinin olacağını ve Ellie’nin de bunun hesabını sormak için bir yolculuğa çıkacağını söylemek mümkün.

Elbette oyunda yine zombiler olacak. Ancak, fragmanlarda daha büyük tehdidin, esas düşmanların insanlar olduğu mesajını aldık. Fragmanlardan birisinde, ormanda rehin aldıkları insanlara işkence eden, onları öldüren bir grup görmüştük. İlk oynanış fragmanında da Ellie’nin yine insanlarla çatıştığı sahnelere odaklanmışlardı. Dolayısıyla, esas düşman grubunu burada aramakta fayda var. Zaten bilinçlerini yitirmiş zombilerden bir intikam alması beklenmezdi, öyle değil mi :) Bu arada son günlerde ortada pek çok sızıntı dolanmakta. Oyunun hikayesini büyük oranda açığa çıkaran, hatta son kısımlarını bile gösteren bu sızıntılardan uzak durmakta fayda var; bizler de keyif kaçırabilecek bu bilgilere değinmeyeceğiz elbette.

Oynanışta Ne Gibi Farklılıklar Olacak?

İlk oyun, PS3 neslinin son oyunlarındandı. İkinci oyun da PS4 neslinin son oyunlarından birisi olacak. Dolayısıyla, nesil farkının getireceği değişiklikler illaki görülecek. Özellikle dikey alanda genişleyen bir oynanıştan bahsediyor yapımcılar. Yüksek noktalara tırmandığımız, çatılar arasında atladığımız sahnelerden kesitler sunulmuştu. Oyun alanının epey genişlediğini söylemek mümkün. Dolayısıyla bu alanı daha detaylı gözlemlemek ve buna uygun taktiği belirlemeye çalışmak önem arz edecek.

Fragmanlardan gerek yakın dövüşte gerek menzilli saldırılarda ciddi bir ilerleyişin sinyallerini almış durumdayız. Oyunun daha kanlı bir hal alacağını, Ellie’nin daha çevik ve daha ölümcül bir karakter olarak karşımıza çıkacağını görüyoruz. Etrafta bulduğumuz pek çok nesne Ellie’nin elinde bir silaha dönüşecek.

Gizlilik elbette yine çok önemli. Ama eskisi kadar kolay olmadığını da görmüştük tanıtımlarında (gerçi eskiden de çok kolaydı denemez :)). Ellie’nin saklandığı yer hakkında şüphelenen düşmanlarının etrafı kolaçan edip eninde sonunda ona ulaşmaları, kokusunu alan köpeklerin pes etmeden peşinden gelmeleri, en ufak bir seste bile varlığımızdan haberdar olmaları ve sahiplerini de Ellie’nin varlığı hakkında uyarmaları gibi örneklerle artık daha diken üstünde bir oynanış bizleri bekliyor.

Yeni düşman türleri de oynanışı değiştiren özelliklerden birisi elbette. Shambler gibi yeni zombi türleri, doğal olarak farklı yaklaşımları zorunlu kılacak.

Ellie’nin at kullandığı bir sahne de vardı tanıtımlarda. Görünce pek çoğumuzun aklına hemen RDR geldi :) At sırtındaki aksiyon sahneleri The Last of Us'a ne kadar yaklaşır, bunu da bekleyip göreceğiz.

Çok Oyunculu Özellikler Bulunacak Mı?

Hayır. İlk oyundaki online özelliğinin kaç oyuncu farkında, bu bir muamma :) Belli ki, yapımcılar da böyle düşünmüşler ve enerjilerini tek kişilik oyunu daha iyi bir hale getirmek için kullanmaya karar vermişler; iyi de olmuş.

Ek Paket(ler) Olacak Mı?

Bugüne kadar bu yönde herhangi bir açıklama yapılmış değil. Dolayısıyla, mevcut bilgi ek paketlerin olmayacağı yönünde. Ancak son dönemlerde bu tür oyunların çıktıktan sonra da ek içeriklerle desteklendiğini görüyoruz. Ayrıca, ilk oyuna da sonradan Left Behind ek paketi gelmişti (bağımsız olarak da oynanabiliyordu). Benzer durumun ikinci oyun için de geçerli olması ihtimali var.

Hangi Dil Seçeneklerine Sahip Olacak?

TLoU 2’nin pek çok dile destekleyeceğini görüyoruz; Danca, Fince, Portekizce, Fransızca, Yunanca, Norveççe, İsveççe, Çince ve İtalyanca. Bu kadar dil varken Türkçe’nin de listede yer almaması düşünülemezdi, öyle değil mi :) Ülkemiz oyuncuları için güzel bir haber, Türkçe dublaj seçeneği de dil tercihleri arasında yerini almış durumda.

YORUMLAR
Anravs
30 Nisan 2020 15:20

Bu zamanda bu başlık her an spoiler fırlayabilir gibi durmuş xD

Parolamı Unuttum