The Last of Us'taki Bu Sürpriz Yumurtayı Biliyor Muydunuz?

Enfekte karınca, keşfetmenizi bekliyor

The Last of Us, bundan yedi buçuk yıl kadar önce, PS3 için çıkış yapmıştı. PS3 jenerasyonunun kapanış oyunlarından birisi olarak epey beğenilmişti. Sonrasında PS4 için de Remastered versiyonu ile geldi ve bu neslin de en beğenilen oyunlarından birisi olmayı başardı.

İki nesli geride bıraktığımız bu 7 yıllık süreçte TLOU ile ilgili halen nadir olarak fark edilen detaylar bulunuyor. Anthony Calabrese Twitter hesabından yapılan paylaşımda, oyunun giriş bölümünde yer alan bir sürpriz yumurtadan bahsediliyor. Oyun başında bazı adımları takip ettiğimizde, TV ekranında Cordyceps mantarı ile enfekte olmuş bir karınca görüntüsü yer aldığı görülüyor:

Videoda görüldüğü üzere bu sahneye erişebilmek için ya yeni bir oyun başlatmanız ya da oyunun hemen başlarında bir kayıt noktasından oyunu yüklemeniz lazım. Sonrasında televizyonda salgın ile ilgili haberlerin olduğu sahneye ve Joel’in yatak odasındaki pencerenin patladığı ana kadar devam ediyorsunuz. Bu noktada ana menüye çıkıp son otomatik kaydı tekrar yüklüyorsunuz. Bunu yaptığınızda merdivenlerin başında bulunduğunuz nokta tekrar yüklenmiş oluyor ve merdivenlerden çıkıp Joel’in odasına girdiğinizde ekranda bu karıncayı görüyorsunuz. Daha önce Reddit'te de buna benzer paylaşımlar yapılmış durumda; dilerseniz onları da kontrol edebilirsiniz (7 yıl önceki bir paylaşım; şu da 7 ay önceki bir paylaşım).

TLOU oyun tasarımcısı Kurt Margenau da “bu sahneyi hazırlayan kişi olarak … açıkçası bir bug gibi geliyor” demiş ve "7 yıl öncesinde olduğundan doğru hatırlamayabilirim, ama sanki bu bir shader testi gibi bir şeydi ve anlaşılan o ki bazı şeyleri düzgün yapmamışım. Belki de kasten öyle yapmışızdır. Şu an hatırlayamıyorum. Artık yaşlandım" diye devam etmiş.

Bir bug veya değil, orasını bilemiyorum, sonuçta oyunun ana teması ile ilgili hoş bir detay barındırıyor. Eğer siz de daha önce bu sahneyi görmeyenlerdenseniz, şansınızı bir deneyin isterseniz :)

YORUMLAR
Parolamı Unuttum