The Lord of the Rings: Gollum'da Elfçe Olsun İsterseniz DLC Almanız Gerekecek

Sen istiyor atmosfer, sen verecek para

Deadalic'in çıkışı adeta yılan hikayesine dönen yeni oyunu The Lord of the Rings: Gollum son anda yine bir aksilik çıkmazsa 25 Mayıs'ta PC, PS4, PS5, Xbox One ve Xbox Series için çıkacak. Yüzüklerin Efendisi'nin hikayesinin öncesini anlatan oyunda Gollum/Smeagol rolünde oynayacağız ve oyunun türü olarak da "taktiksel gizlilik" ve "yüksek tempolu parkur aksiyonu" tanımlamaları kullanılıyor.

Oyunun nasıl bir hikaye sunacağı oldukça merak konusu, özellikle de Orta Dünya lore'una ilgisi olan oyuncuların bunu büyük merakla beklediğini, oyun çıktıktan sonra da anlattığı hikayeye dair çok sayıda tartışma döneceğini tahmin edebiliyorum. Ama sanırım tartışmalar şimdiden başlayabilir çünkü Daedalic, oyundaki elflerin otantik biçimde Sindarin dilinde konuşmalarını sağlayacak bir DLC duyurdu.

Oyunun Precious Edition versiyonu içinde 100 parçalık bir konsept çizim sergisi, bir lore derlemesi, orijinal soundtrack albümü ve Sindarin dil paketi bulunacak. Dileyen oyuncular ise bu DLC'leri ayrı olarak da satın alabilecekler, ancak Daedalic henüz paketlerin ayrı fiyatlarını açıklamadı.

Daedalic yaptığı açıklamayla oyundaki Elflerin de bazen kendi aralarında Sindarin dilinde konuştuklarını, ama DLC olarak satılacak olan Sindarin seslendirme paketinin arkaplan karakterlerine de ekstra Sindarin dilinde diyaloglar ekleyeceğini söylüyor. Gollum, Elflerin Sindarin dilinde konuştuklarına kulak misafiri olabilecek, böylece oyunun atmosferi daha otantik bir hal alacakmış.

Daedalic bunun için profesyonel seslendirme sanatçılarıyla çalışmış ve bu sanatçılar lore uzmanları tarafında Sindarin dilinde eğitilmişler. Zaten stüdyo da bu DLC'nin hedef kitlesinin gerçek Tolkien fanatikleri olduğunu belirtiyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum