The Mandalorian 3. Sezona Dair Bildiğimiz Her Şey

Yolun, yolumuzdur Mando...

Star Wars adına son yılların en güzel şeyi muhtemelen The Mandalorian dizisi. Ne yazık ki bu mutluluk kaynağı ikinci sezon finalini yaptı ve çok sayıda insanı boşlukta bıraktı. İkinci sezon bana göre Empire Strikes Back'in ardından Star Wars'ın başına gelen en güzel şeydi. Şimdi ufukta bir üçüncü sezon ve hatta çok daha fazlası var.

Mando'nun yeni sezonuyla ilgili bildiklerimiz, olası gelişmeler ve ikinci sezonda yaşananların yeni sezonu nasıl etkileyeceğine bir göz atalım. 

Baştan uyarımı yapayım: yazının buradan sonraki kısımları hem birinci hem de ikinci sezona dair ciddi ve büyük sürpriz bozan unsurlar içeriyor. Diziyi henüz izlemediyseniz veya bitirmediyseniz, öncelikle bu pişmanlığınızı gidermenizi ve yazıya sonra dönmenizi tavsiye ederim.

The Mandalorian'ın 3. Sezonu Ne Zaman Yayınlanır?

Geçtiğimiz günlerde yapılan Disney yatırımcı etkinliğinde bol bol yeni Star Wars içeriğinin yolda olduğunu öğrenmiştik. Ayrıca Lucasfilm'in başındaki isim Kathleen Kennedy, The Mandalorian'ın sıradaki bölümünün 2021'in sonlarında yayınlanacağını söylemişti. Book of Boba Fett ile birlikte işler biraz daha karışık hale gelse de hiç olmadığı kadar hızlı bir şekilde Star Wars içeriklerine boğulma ihtimalimiz var.

Book of Boba Fett'in bir yan dizi olacağını düşünecek olursak aynı dönemlerde The Mandalorian'ın üçüncü sezonunu izlemememiz için hiçbir sebep yok. Zaten Variety'den gelen haberler Jon Favreau'nun Nisan ayından beri üçüncü sezon senaryosuna odaklandığını belirtiyor. Ayrıca Deadline'nın son haberine göre dizinin çekimleri en geç olarak 2021'in ilk döneminde başlayabilir. Yani tam bir yıl sonra yeni Mandalorian sezonu hakkında heyecanlı, heyecanlı konuşuyor olabiliriz. 

Bebek Yoda'yı Kurtarmak

Mando'nun ilk sezonuyla birlikte hayatımıza giren ve tüm internetin en sevdiği bebek haline gelen Bebek Yoda'nın geçmişine dair çok fazla detayı öğrendiğimiz ikinci sezonun son bölümü beni epey duygulandırdı. Bölüm o kadar güzeldi ki bölümün güzelliğine dayanamayıp gözlerimden bir iki damla yaş süzüldü... Artık adının da Grogu öğrendiğimiz minik Yoda'nın kurtarılma bölümü sadece Mandalorian hikayesi olarak değil Star Wars anlamında bir dönüm noktasıydı. Her şeyin başladığı film olan A New Hope'da hissedilen o umut ışığını son bölümde işler dönülmez akşamın ufkuna yaklaşmışken gelen X-Wing ile görmüş olduk.

Dikkatli Star Wars hayranları o X-Wing'in içinden Luke Skywalker'ın geleceğini zaten hemen anlamıştır. Ancak Luke mekana öyle bir girdi ki heyecanlanmamak elde değildi. Tek başına devasa Dark Trooper projesini yok eden Luke, Grogu'yu da alıp giderken ikinci sezonun sonuna geldik. Burada beni çok korkutan bir detay Episode 7'ye kadar yaşanan süreçte Luke'un Jedi Akademisinin yakılması ve Kylo Ren (Ben Solo) ile birlikte oradaki Padawanların ortadan kaybolmasıydı. Bebek Yoda'yı göz göre göre intihara yollayacaklarını düşünmüyorum. Zaten üçüncü sezonda da yeniden Grogu'yu görürüz. Ancak hikayenin başka bir aşamaya evrilmesi için Grogu'nun biraz göz ardı edilmesi gerekiyordu. Bunun temelleri de son bölümde atıldı.

Moff Gideon'u Yeniden Görecek Miyiz?

Bebek Yoda'nın bir süreliğine de olsa emin ellerde olduğunu bildikten sonra üçüncü sezonda bolca Mandalorian hikayesine dair gelişmeler yaşayacağız. Darksaber'ın son sahibi Moff  Gideon'u adil bir şekilde döven Din Djarin kılıcın ve Mandalore'un yönetiminin şu an için gerçek sahibi. Tabii bu durum hayatının merkezine Mandalore'u yeniden canlandırmayı ve kara kılıcı alıp orayı yönetmeyi koymuş olan Bo Katan'ı epey sinirlendirdi. Moff Gideon'un sezon finalinde ölmemesi de yeni dönemde çok acayip bir Mandalore/Darksaber hikayesine tanıklık edeceğimizin göstergesi.

Zaten Gideon'u canlandıran Giancarlo Esposito daha önceden yaptığı açıklamalarda üçüncü sezonda bol bol Moff Gideon göreceğimizi açıklamıştı. Artık son bıraktığımız noktada Yeni Cumhuriyet'in bir esiri olan Gideon muhtemelen buradan kendini kurtaracak. Ancak yeniden Darksaber mevzuları içerisine nasıl girecek kestirmek güç. Bu sırada Mando ile Bo Katan arasında bir düello olacağı da kesin gibi. Zira bölüm sonunda Mando kılıç vermek istemişti ancak bir düello olmadan Katan'ın kılıcın gerçek sahibi olamayacağı belli. Hatta belki de yeni sezonda Mandalore'un yeniden ayağa kalkışının önderi olarak Din Djarin'i izleyebiliriz. Bu da bence hikayeyi bir sonraki seviyeye taşımak adına en güzel gelişmelerden birisi olur.

Book of Boba Fett Nedir?

İkinci sezonu heyecan dolu bir bölümle sonlandırdığımızı düşünürken bir jenerik sonrası sahne adeta gündeme bomba gibi düştü. Tatooine'e geri dönen Boba Fett hayatını karartan Jabba'nın mekanını ele geçirip artık orayı yöneten Bib Fortuna'yı öldürerek tahta oturmuştu. Bu sahnenin ardından ekranda yazan "The Book of Boba Fett, 2021 Aralık Ayında Geliyor" açıklamasıyla hepimiz ters köşe olduk. Bu projenin ne olacağı da bugün açıklandı.

The Mandalorian'ın arkasndaki ekip Jon Favreau ve Dave Filoni tarafndan geliştirilecek olan dizide ayrıca Robert Rodriguez de yer alacak. Mando'da olduğu gibi Temura Morrison ve Ming-Na Wen'i başrolde kendi karakterleriyle izleyeceğiz. 2021'in son günlerinde yayınlanacak olan dizi The Mandalorian ile aynı zaman çizgisinde ilerleyecek. Bu dizinin The Mandalorian'ın üçüncü sezonuyla bağlantısı da büyük bir merak konusu. Zira aynı dönemlerde yayınlanmasını beklediğimiz üçüncü sezon ile paralel ilerlerse evrenin dört bir yanından haberdar olma şansımız olacak. 

The Mandalorian 3. Sezon Fragmanını Ne Zaman İzleriz? 

Şu ana kadar bildiğimiz kadarıyla üçüncü sezonun çekimleri henüz başlamadı. Henüz stüdyonun elinde hiçbir şey olmadığını bildiğimiz için fragmanla ilgili kesin bir şey söylemek imkansız. Ancak The Mandalorian adına iki sezondan öğrendiğimiz bazı şeyler var: dizinin çekimlerinin başlama tarihi ve ilk fragman arasındaki zaman neredeyse hep aynı. İlk olarak 2018 yılının Ekim ayında çekimlerine başlanan The Mandalorian'dan ilk fragmanı 2019'un Ağustos ayında izlemiştik ve ilk bölümü de Kasım ayında yayınlanmıştı. Keza ikinci sezon da Kasım 2019'da çekimlere başlamış ve 15 Eylül 2020'de ilk fragmanı izlemiştik. 

Yani çekimler başladıktan 8-10 ay sonra yeni sezonun ilk fragmanını göreceğimizi söyleyebiliriz. Üstüne Boba Fett'in 2021'in son döneminde geleceğini düşünecek olursak Boba Fett'ten ilk fragmanı 2021'in Eylül-Ekim aylarında görmemiz oldukça muhtemel. "The Mandalorian 3. Sezon Çekimleri Başladı" haberinden 9 ay sonra nur topu gibi bir üçüncü sezon fragman izleyeceğiz. Artık bu sevinç dolu haberi beklemek için de geri sayıma başladık. 

Üçüncü Sezon Kadrosunda Kimleri Göreceğiz? 

The Mandalorian dizisiyle ilgili en güzel olaylardan birisi her iki sezonda da karşımıza çıkan karakterlerin oldukça tatmin edici olması. İlk sezonda gördüğümüz karakterlerden Gina Carano'nun canlandırdığı Cara Dune ve Carl Weathers'ın canlandırdığı Greef Karga artık hikayenin önemli parçaları haline geldiler. Ayrıca Moff Gideon'u da ikinci sezon varlığıyla es geçmemek lazım. İkinci sezonda da Boba Fett, Bo Katan ve Ahsoka Tano maceraya giriş yaptı ve son bölümde gördüğümüz Jedi ihtişamıyla ile birlikte hepimiz bir kez daha diziye hayran kaldık.

Dizinin üçüncü sezonunda göreceğimiz tüm oyuncuları şimdiden bilmek imkansız ama ortaya çıkan bazı isimler var. Sophie Thatcher'ın yeni sezonda yer alma ihtimali oldukça yüksek ama hangi karakteri canlandıracağını henüz bilmiyoruz. İşin içinde Jedi olayları daha fazla girerse Ahsoka'yı yeniden dizide görebiliriz zaten karakterin ayrı bir solo dizisi de geliyor. Gideon'u üçüncü sezonda bol bol izleyeceğiz. Greef Karga ve Cara Dune yeniden hikayede yer alır. Ancak sürpriz oyuncular olarak sonsuz ihtimal var. Kim bilir belki de yeni sezonda Mando'nun yolu bu kez Han Solo ile kesişir ve CGI suratıyla gençleştirilmiş bir Harrison Ford'u bile izleyebiliriz. 

The Mandalorian'ın üçüncü sezonu için önümüzde yaklaşık bir sene var. Yeni sezonda neler göreceğimizi kestirmek pek kolay değil çünkü Star Wars evreni gerçekten çok büyük ve Yeni Cumhuriyet dönemine dair Disney çağında çok fazla şey bilmiyoruz. Dizinin adeta eski genişletilmiş evren günlerine nazire yapan bölümleriyle birlikte Disney'in Star Wars adına bir politika değişikliğine gittiğini de söyleyebiliriz. O yüzden hem The Mandalorian üçüncü sezon hem de yeni diğer dizilerle birlikte bambaşka bir Star Wars deneyimi bizleri bekliyor. Sıradaki güzel Mandalorian haberlerine kadar, Güç hepimizle olsun. 

YORUMLAR
allalla
21 Aralık 2020 17:30

adamlar bu diziden de 70 tane yan dizi çıkarma derdinde.

neyse spoiler vermeyeyim!

Parolamı Unuttum