The Order: 1886 İle Film Dünyasından Esinlenmeler

Ready at Dawn birkaç soruya cevap verdi

Sony'nin E3 sunumunda bizi oyun içi grafik motoruyla, bizzat PS4'te render alınarak şoka uğratan yeni isim The Order: 1886'nın sırları yavaş yavaş dökülmeye başlıyor. Dökülenler arasında en önemli şey ise, oyunun yapısı ile ilgili olanlar.

Yapımcılarla yapılan bir soru-cevap Playstation Blog sayfasında yayınlanınca, çokça tahmin ettiğimiz şeyi resmileştirebilidik. Öncelikle oyun, üçüncü kişi görüntüsünden oynanan bir aksiyon /macera oyunu. Benzer oyunlar gibi çizgisel ama hikayeye ağırlıkla bağlı bir yapısı var. Ekip, bu sisteme "filmvari deneyim" (Filmic Experience) diyor. Sinematik deselerde ölürlerdi herhalde.

Yapımcılar, Londra'yı bire bir aktarmaya çalışsalar da astarı yüzünden pahalıya gelmiş olacak ki kısıtlamalara gitmişler. Ama bir çok tanıdık yer göreceğimizi ekliyorlar. Aranızda Londra'ya karşı ilgisi olanlar varsa, hayırlı olsun.

Daha önce açıklananlar ışında tarihi karakterleri, olayları az çok göreceğimizi biliyorduk. Hatta E3 videosundaki "White Chapel" bunun en net işaretiydi. (Karındeşen Jack? Orada mısın?) Ama bu filmvari deneyimle birlikte işleri değiştirmeye niyetli görünüyorlar.

Öncelikle gerçek bir film çekimi gibi lensleri, teknikleri, bozunmaları oyunun motoruna aktarmayı başarmışlar. Bir film izlerken bu tür detayları nasıl parmak basarak isimlendiremiyor, ama eksikliklerinde fark edip rahatsız oluyorsak, yapımcılar da oyun için öyle hissetmemizi istemişler. Yani oyunun görselliği, daha doğrusu görselliğinin yapısı gerçek kamera ve teknikleri ile mümkün olduğunca paralel yapılmış durumda.

Bir de buna pisliğin, griliğin içinde Sanayi Devrimi'ni atlatmaya çalışan Londra'yı eklerseniz, artık göreceğimiz sokakların, o sokaklarda yaşayan tarihi simaların bizde bırakacağı etkiyi düşünebilirsiniz.

Yapımcı ekip Ready at Dawn, daha önce PSP'deki başarılı oyunları (God of War serisi) ile nam salmış bir firma aslında. Hep böyle bir projenin içinde olmak istediklerini, ama ilk kez bu zamanda, bu teknolojik imkanlarla bunu gerçekleştirebildiklerini ekliyorlar. Onlar hevesli, Sony ekipten memnun, oyunun grafik motoru bir şahane. Daha ne isteyebiliriz ki?

The Order: 1886'nın çıkış tarihi kesin olmasa da Mart 2014'e kadar sürpriz yapabilecekler arasında.

The Order: 1886'nın tanıtım videosu için buradan buyurun;

YORUMLAR
Parolamı Unuttum