The Punisher'ın İzlenme Oranı %40 Düşüşte

Aman diyim Frank Abi, sen bizim son umudumuzsun!

Netflix, Marvel dizilerini bir bir iptal ederken Punisher'dan da kötü haberler gelmeye başladı. Dizinin ikinci sezonu ilk sezona göre %40 izleyici kaybetmiş. Fakat durum sanıldığı kadar kötü değil. Hatta Netflix'in diğer Marvel dizileriyle kıyasladığımızda Punisher'ın durumu hepsinden daha iyi gözüküyor.

İptal edilen dizilere bakacak olursak Luke Cage, ilk sezonun ardından ikinci sezonunda %63'lük bir izleyici kaybına uğramış. Iron Fist için bu durum %69 oranında. Daredevil'ın 2. sezonu büyük bir çıkış yakalasa da, dizinin 3. sezonu, 2. sezona oranla %61'lik bir düşüş göstermiş. Yani Punisher'ın %40'lık düşüşü o kadar da kötü bir durum değil. Netflix ve Marvel'ın aralarının pek iyi olmadığını biliyoruz fakat Punisher adına yapımcı Steve Lightfoot oldukça umutlu. Geçtiğimiz günlerde verdiği röportajda diziye Daredevil ve Kingpin'i de getirmenin hayallerini kurduğunu söylemişti. Dizinin izleyici kaybı elbet ekibi yeni bir sezon için zorlayacaktır fakat giderek azalan Marvel dizileri de Netflix'in elini biraz güçsüzleştirecektir. Zira olası bir Punisher iptalinin ardından elde sadece Jessica Jones kalacak, onun da ne kadar kitle çekebileceği büyük bir soru işareti.

Perde arkasında Netflix-Marvel ilişkisinde neler yaşanıyor bilme şansımız yok fakat bu tip haberler Netflix'in elini "dizileri iptal etme" konusunda oldukça güçlendiriyor. Umarım elimizde son kalan güzel dizilerden birisi olan Punisher da bu iptal kervanına katılmaz, zira böyle karanlık temalı Marvel karakterlerini en iyi Netflix işliyor. Disney'in çıkaracağı bir Punisher'ı düşünmek bile istemiyorum...

YORUMLAR
Parolamı Unuttum