The Rise of Skywalker, Disney Üçlemesinin En Düşük Gişe Açılışını Yaptı

Disney, akıllanır mı?

Geçtiğimiz cuma günü Disney'in yeni Star Wars üçlemesinin son filmi The Rise of Skywalker vizyona girdi. Sadece yeni üçlemenin değil, tüm Skywalker hikayesinin (ki bu 9 film oluyor) sonunu getirecek olan film, büyük bir hayal kırıklığına yol açtı. Hayranların bu hayal kırıklığı gişe gelirlerine de yansımış durumda. The Rise of Skywalker, Disney üçlemesi içinde hem yerel hem de uluslararası alanda en düşük açılış gişesini elde eden film oldu.

Amerika'da 176 milyon dolar, dünya genelinde ise 374 milyon dolar ile açılış yapan The Rise of Skywalker, hem Force Awakens hem de Last Jedi'ın epey bir gerisinde kaldı. Disney üçlemesinin ilk filmi olan 2015 yılında vizyona giren The Force Awakens açılış haftasında yerel olarak 248 milyon dolar, genel olarak ise 528 milyon dolar gişe geliri elde etmişti. İki yıl sonra vizyona giren The Last Jedi ise yerel olarak 220 milyon dolar, uluslararası olarak ise 450 milyon dolarlık bir sayıya ulaşmıştı. 

The Rise of Skywalker'ın gişede daha çok uzun soluklu bir ömrü var ama 2 milyar dolar barajını aşmış olan The Force Awakens ve 1.3 milyar dolar kazandırmış The Last Jedi'ı geçmesi hemen hemen imkansız gibi. Kaldı ki son filmin bütçesinin diğer iki filmden daha fazla olduğu tahmin ediliyor. Oldukça başarılı bir yıl geçiren Disney'in Avengers: Endgame'in ardından en büyük umudu son Star Wars filmiydi, ancak daha yorumlar tam anlamıyla gelmeden bile diğer filmlere göre kötü bir başlangıç yapmış olan Episode 9'un vizyondan çekildiği zaman Disney için sıradan bir olay olan 1 milyar dolar barajını aşıp, aşamayacağı bile kesin değil... 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum