The Walking Dead 9. Sezon Finali, Tarihinin En Düşük Reytingli Finali Oldu

Ölüler artık yürümüyor, sürünüyor

The Walking Dead dizisi 9 sezondur yayın hayatına devam ediyor. Bu dokuz sezon boyunca dizinin inişli çıkışlı bir reyting serüveni oldu. Yine de dizi hiçbir zaman dokuzuncu sezon kadar düşük seviyelerde bir reytingi görmedi. AMC, medarıiftiharı The Walking Dead için tüm bu kötü haberlere rağmen umudu kesmiş değil. Yeni bir yan dizi için hazırlıklar çoktan başladı bile. Hatta The Walking Dead'in üç tane de televizyon filmi geliyor.

Dizinin sezon finalleri reytinglerine bakacak olursak, en yüksek izlenme oranı 5. sezonda yakalanmışken, dokuzuncu sezonun ardından en düşük izlenme oranı dizinin ilk sezonunda karşımıza çıkmış. Tüm sezonların final izlenme oranları ve reyting puanları şu şekilde;

1-) Sezon 5: 8.2 Reyting Puanı, 15.8 Milyon İzleyici
2-) Sezon 4: 8.0 Reyting Puanı, 15.7 Milyon İzleyici
3-) Sezon 6: 6.9 Reyting Puanı, 18 Milyon İzleyici
4-) Sezon 3: 6.4 Reyting Puanı, 12.4 Milyon İzleyici
5-) Sezon 7: 5.4 Reyting Puanı, 11.3 Milyon İzleyici
6-) Sezon 2: 4.7 Reyting Puanı, 9 Milyon İzleyici
7-) Sezon 8: 3.4 Reyting Puanı, 7.9 Milyon İzleyici
8-) Sezon 1: 3.0 Reyting Puanı, 6 Milyon İzleyici
9-) Sezon 9: 1.9 Reyting Puanı, 5 Milyon İzleyici

Dizinin dördüncü, beşinci ve altıncı sezon finalleri hatırı sayılır bir reyting puanı ve izleyici sayısına ulaşırken, özellikle son 2 sezondaki büyük düşüş gözlerden kaçmıyor. Dokuzuncu sezon finalinin dizi tarihinin hem en az izlenen hem de en az puan alan sezonu olması, artık AMC'yi The Walking Dead'in finaline doğru giden yola sokabilir.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum