The Walking Dead'in 10. Sezon Finali Reytinglerde Dibi Gördü

Dizi artık bir yürüyen ölü

The Walking Dead nihayet geçtiğimiz günlerde 10. sezonunun final bölümünü yayınladı ve bunun hemen ardından da bir yan dizi olan The Walking Dead: World Beyond start aldı. Gelecek hafta da Fear the Walking Dead'in 6. sezonu başlayacak ama görünüşe göre izleyiciler artık The Walking Dead'e ciddi anlamda doymuş durumda.

Dizinin 10. sezon 15. bölümü 6 Nisan'da yayınlanmış ve geriye sadece final bölümü kalmıştı. Aradan tam tamına 6 ay geçti, tek bir final bölümü için izleyiciler 6 ay beklemek zorunda kaldı ve yayınlanan bölüm de The Walking Dead için reyting rekoru kırdı. The Walking Dead'in 10. sezon finali, dizinin tüm zamanlardaki en düşük reytingini ve izleyici sayısını elde etti.

Dizinin final bölümünü 2.7 milyon kişi izlemiş, bundan önceki en düşük izleyici sayısı Mart ayında yayınlanan bölüme aitti ve onu bile 2.9 milyon kişi izlemişti. Dizinin nereden nereye geldiğini şu ufak örneği verirsem daha iyi anlayacaksınız. Sezon 5'in ilk bölümü tam tamına 17.3 milyon kişi tarafından canlı izlenmişti.

Reytinglerin bu derecede düşmesinin çok çeşitli sebepleri var. Bir kere zaten birkaç sezon öncesinden hikaye iyice sıkmaya başlamış, eski heyecanı kalmamıştı. The Walking Dead'in 2022 sonbaharında tamamen dizi finali yapacağını da biliyoruz, geriye 30 bölüm kaldı. Bu dakikadan sonra yeni izleyici kazanması da pek mümkün görünmüyor. Ayrıca normalde Nisan ayında yayınlanması gereken final, Kasım ayına sarkınca da çoğu kişi diziden koptu ve "bu kadar beklemişken daha sonra bir ara izlerim" düşüncesi ağır bastı haliyle. Ben de henüz final bölümünü izlemedim mesela, ne acelesi var diye düşünüyorum.

Kısacası The Walking Dead bazı şeylerin tadında kalması gerektiğinin en güzel kanıtlarından biri olarak televizyon tarihine geçti diyebiliriz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum