The Witcher 3'ün Yeni Nesil Versiyonu Süresiz Biçimde Ertelendi

İkinci çeyreğe de yetiştiremediler

Bu aralar yine CD Projekt RED'in ismini iyi haberlerle birlikte anamamaya başladık sevgili Oyungezerler. Stüdyodan gelen en yeni açıklama da The Witcher 3'ün yeni nesil versiyonunun süresiz biçimde ertelendiği yönünde oldu.

Normalde oyunun PS5 ve Xbox Series versiyonları Saber Interactive'e emanet edilmişti. Her ne kadar Saber Interactive'in merkezi Florida'da olsa da kendisi aslında Rusya orijinli bir firma ve ilk stüdyoları da St. Petersburg'da kurulmuştu. Rusya'nın Ukrayna'yı ilgali sonrasında CDPR da Rus saldırısını kınayanlar ve oyunlarının satışlarını durduranlar arasındaydı.

CDPR, The Witcher 3'ün yeni nesil versiyonunu geliştirme görevini Saber'ın elinden aldı ama bu kararın savaşla mı ilgili, yoksa başka sebeplerle mi olduğu belli değil. CDPR da bu konuda bir açıklama yapmamayı tercih ediyor.

Firmadan yapılan açıklama şu şekilde:

"The Witcher 3: Wild Hunt'ın yeni nesil versiyonunun kalan işlerini tamamlama görevini kendi bünyemizdeki geliştirme ekibine vermeye karar verdik. Şu anda yapılması gereken işin büyüklüğünü değerlendirme aşamasındayız bu yüzden önceden ikinci çeyrek olarak açıkladığımız çıkış tarihini ertelemiş bulunuyoruz."

Saber Interactive'den de henüz konuya dair bir açıklama yapılmadı.

Oyunun yeni nesil versiyonuyla birlikte PC versiyonu da ücretsiz güncelleme alacak. Benim gibi tekrar oynamak için bu versiyonu bekleyenleri üzecek bir gelişme oldu anlayacağınız.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum