The Witcher Dizisinde Hangi İşaretleri Gördük

Quen var mıydı mesela?

Netflix'in The Witcher dizisi gayet güzel bir sezonla karşımıza çıktı, Geralt'ı kılıç yeteneklerini büyük bir hünerle sergilerken izledik. Ama elbette bir Witcher sadece kılıcıyla değil, kullandığı İşaret büyüleriyle de ünlüdür, değil mi?

Sadece oyunları oynamış olanlar bu İşaretlerden Aard, Axii, Igni, Quen ve Yrden'i biliyor olsa da, işin içine kitapları da kattığımızda İşaret sayısı daha da artıyor ve bu listeye Hate-Reflecting Sign, Heliotrop, Somne ve Supirre de ekleniyor.

Öncelikle tüm bu İşaretleri hatırlayacak olursak:

Aard: Telekinezik itme gücü

Axii: Rakiplerin zihnini kontrol etmeye, sakinleştirmeye yarar

Hate-Reflecting Sign: düşmanın nefretini, açlığını ve kana susamışlığını kendisine yansıtarak korkutur

Heliotrop: tek vuruşa karşı geçici savunma yaratır, bu bakımdan Quen'den farklıdır

Igni: Ateş büyüsü

Quen: Kırılana veya etkisizleştirilene kadar geçerli olan bir savunma kalkanı büyüsü

Somne: Uyutucu büyü

Supirre: Kulak misafiri olma büyüsü, çizildiği yerin yakınındaki konuşmaları duymayı sağlar

Yrden: Büyü tuzağı; düşmanları yavaşlatır, ruhani varlıkları cisimleştirir.

Dizinin ilk sezonunda bu İşaretlerden yalnızca birkaçını gördük. Aslında Henry Cavill daha fazla İşaret kullanmak için bastırmış, yoksa bunlardan da azını görecekmişiz. Ama bu da gelecek sezonlar için beklentiyi arttıran bir unsur.

Aard: İlk bölümde Geralt'ın Blaviken Kasabı olarak anılmasına yol açacak kavga sırasında bu İşaretin kullanıldığı gördük ve Geralt bir grup adamı Aard kullanarak püskürttü. Geralt'ın bu İşareti duvar kırmakta da kullandığını gördük ayrıca.

Yrden: Dizinin üçüncü bölümünde Geralt Striga'yla savaşırken, Striga'nın lahitine dönmesini engellemek için bu İşareti kullandı. Belki diziyi izlerken burada Quen kullanıldığını düşünmüş olabilirsiniz, ama yaratığı uzak tutmak amacıyla kullanıldığını düşünürsek burada aynı kitapta olduğu gibi Yrden kullanıldığını söyleyebiliriz.

Axii: Yine dizinin ilk bölümünde Geralt'ın Axii kullanarak Renfry'i caydırmaya çalıştığını gördük ama bunda başarılı olamadı. Hatta Geralt yine Axii kullanarak Ciri'nin annesi Pavetta'yı da sakinleştirmeye çalıştı ama bu da tesirsiz oldu. Bunun sebebinin her iki karakterin de büyüye karşı dirençli olması olduğunu söylemek mümkün, zaten bu İşaret iradesi kuvvetli karakterler üzerinde başarısız olma ihtimaline sahip.

The Witcher'ın ilk sezonunda gördüğümüz İşaretler bunlardı. Bakalım ikinci sezonda oyunda bile görmediğimiz İşaretleri kullanırken görecek miyiz Geralt'ımızı.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum