The Witcher Kitaplarının Üçüncüsü Elflerin Kanı Ön Siparişte!

Kaer Morhen’e merhaba deyin

Heyecanlı bekleyiş sona erdi! Pegasus Yayınları, ak saçlı Witcher’ımız Riviyalı Geralt’ın maceralarını konu alan kitapları bizimle buluşturmaya kaldığı yerden devam ediyor. Serinin üçüncü cildi olan “Elflerin Kanı” (Blood Of Elves) sadece birkaç saat önce ön siparişe açıldı.

Serinin ilk iki kitabının (Son Dilek ve Kader Kılıcı) aksine bu kez bir roman karşılıyor bizleri ve böylece The Witcher Saga’ya da gerçek anlamda giriş yapmış bulunuyoruz. İkinci kitabın bittiği yerden başlayan roman Ciri’yi korumaya ve eğitmeye karar veren Geralt’ın kül saçlı kızımızı Kaer Morhen’e götürmesiyle başlıyor. Ve orada ikiliyi kimler karşılıyor dersiniz? The Witcher 3 oyununun başındaki sahneler canlandı mı gözünüzde? Eh, işte şimdi de onları ve çok daha fazlasını okuma vakti.

Kitapta Geralt, Ciri, Yennefer ve Dandelion’ın yanı sıra merakla beklediğiniz ve en az onlar kadar sevdiğiniz başka karakterlerle de karşılaşacaksınız. İçlerinden biri kızıl saçlı (Kıps!)

Kitabın arka kapak yazısı şöyle:

Rivyalı Geralt, Witcher serisinin ilk romanıyla geri döndü ve bu sefer dünyanın kaderini ellerinde tutuyor.

“Ben Witcher’ım. Yapay olarak yaratılmış bir mutant. Para karşılığında canavar öldürürüm. Anne babaları bedelini öderlerse çocukları korurum. Parasını Nilfgaardlı anne babalar öderlerse Nilfgaardlı çocukları da korurum. Dünya harap olsa bile -ki bunu hiç sanmıyorum- bir canavar beni öldürünceye kadar bu dünyanın harabeleri üzerinde canavar öldürmeyi sürdürürüm. Bu benim yazgım.”

Yüzyıldan fazla bir süredir insanlar, cüceler ve elfler barış içinde yaşıyordu. Ancak zaman değişti. Barış sona erdi ve farklı ırklar tekrar savaşmaya başladı. Hem birbirlerine karşı hem de kendi aralarında. Cüceler hısımlarını öldürüyor, elfler de insanları ve insanlarla dostluk kuran elfleri.

Bu çalkantılı çağda kâhinlerin beklediği bir çocuk doğar. Cintra Aslanı Kraliçe Calanthe’nin torunu Ciri’nin garip güçleri ve daha da garip bir kaderi vardır. Kehanetler onu “Alev” diye niteliyor, iyi veya kötü dünyayı değiştirecek kişi olarak.

Çeviri ve editörlüğünü önceki kitaplarda olduğu gibi Regaip Minareci ve Kemal Küçükgedik’in üstlendiği Elflerin Kanı şu anda ön siparişte, 19 Eylül’den itibarense tüm kitapçılarda bulunabilecek.

elflerin-kani

YORUMLAR
Parolamı Unuttum