Tim Schafer, Oyunlarının Filme Dönüşmesini Pek İstemiyor

Halbuki Psychonauts'tan güzel bir dizi olmaz mı?

Video oyun dünyasının en yaratıcı isimlerinden biri olan Tim Schafer geçtiğimiz günlerde New York Videogame Critics ödüllerinde Andrew Yoon Legend ödülünü kazandı. Bu ödül her sene sektöre olağanüstü başarı ve yenilik getiren bir kişiye veriliyor ve bu sene bu ödüle layık görülen isim Schafer'dı. Zaten Psychonauts 2 de aynı törende Yılın Oyunu ödülünü kazandı.

Bu ödülün ardından IGN'ye röportaj veren Schafer son zamanlarda bir çok video oyun serisinin film veya dizi haline dönüşmesiyle ilgili görüşlerini paylaşmış.

Hollywood tarafından sıkça teklifler aldığını söyleyen Schafer bu duruma tamamen soğuk bakıyor diyebiliriz:

Sıklıkla bize geliyor ve "hey, bunu filme dönüştürebilir miyiz?" diye soruyorlar. Benim gerçekten umursadığım, yapmayı sevmediğim ve ilgi çekici bulduğum şey oyunların kendisi. Böyle teklifler gelip duruyor ama somut bir şeye dönüşen yok. Hollywood sayesinde bolca bedava yemek yemiş oluyorum" diyen Schafer, Psychonauts için de "oyunlar filmler veya dizilerden çok daha havalı" diyor.

Warcraft'ın yönetmeni Duncan Jones, Full Throttle'ı filmleştirmek istiyordu, hatta senaryosunu bile yazmıştı. Schafer senaryoyu okuduğunu, Jones'un iyi iş çıkardığını ve "oyunu gerçekten oynadığını ve hakkında her şeyi bildiğini anlayabiliyorsunuz" demesine rağmen, burada da kapıyı tam olarak açmış değil.

"Duncan'la birlikte çalışmak eğlenceli olabilirdi, ama L.A. ve Hollywood'u bilirsiniz, öğle yemeği girdabından başka bir şey değiller" diyerek yemekli toplantılara da gönderme yapmış.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum