Advertisement

Tim Sweeney'e Göre Steam'in Sonunu Windows 10 Getirecek

Tim Sweeney, oyuncuları Windows 10 konusunda uyarıyor

Gears of War serisi ile oyuncuların gönlünde taht kuran Tim Sweeney, Microsoft'un gelecek planları hakkında yorumlar yapmaya devam ediyor.

Sweeney, önümüzdeki beş yıldan sonra Steam platformunun geleceğini pek parlak görmüyor. Hatta kendisinin söylemlerine bakılırsa Microsoft'un oluşturmak için büyük çabalar sarf ettiği Universal Windows Platform (UWP) sistemi, Steam'in çöküşünü tetikleyen temel unsur olacak. UWP'den hoşnut olmayan Sweeney, bu sistemin yaygınlaşması halinde 32 bit temelli uygulamaların ortadan kalkacağına inanıyor. Tecrübeli isme göre, eğer Microsoft bunu başarır ise kullanıcılar oyunları satın almak için Windows Store'a mahkum edilecek. İşler bu duruma geldiğinde ise PC platformunun kapalı bir kutu olması en kötü ihtimal olabilir.

Diğer bir yandan Sweeney, önümüzdeki yıllarda Windows 10'a gelen güncellemeler ile beraber Steam kullanımında sorunların meydana çıkacağını söylüyor. Bu güncellemeler sayesinde oyuncular Steam'in hatalarından bıkacak ve Windows Store'u, Steam yerine tercih etmek zorunda kalacak. Aslına bakarsanız Tim Sweeney'in bu söylemleri kulağa komplo teorisi olarak gelse de, Valve'ın Linux tabanlı Steam OS'i oyunculara önermesi ve geliştiricileri Windows platformuna bağlı olmaktan kurtarmaya çalışması bu gibi kötü durumların habercisi olabilir. Umarız Tim Sweeney'in bu ön görüleri beklenen şekilde doğru çıkmaz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum