Tomb Raider'ın İlk Yorumları Kafa Karıştırıyor

Beğenildi mi, beğenilmedi mi?

Alicia Vikander ile beyaz perdeye geri dönen Tomb Raider'ın vizyon macerası çok yakında başlıyor. Basın gösterimlerinin gerçekleştirilmesiyle filme dair ilk eleştiriler de gün yüzüne çıktı. Peki eleştirmenler bu yeni macerayı tatmin edici buldu mu? Gelin bakalım yabancı basın yeni Lara Croft filmini nasıl yorumlamış?

Leah Greenblatt (Entertainment Weekly): Oyundan beyaz perdeye uyarlanan son film olan Tomb Raider adını uzun süre boyunca anacağımız bir film değil. Fakat izlemesi oldukça keyifli. Eski usül hazine avi hikayelerine benzer bir havası var. Ancak merkezinde hikaye için gerekli olandan çok daha yetenekli Oscar Ödüllü bir oyuncuya yer veriyor. Angeline Jolie'nin 2001 yapımı filminden bu yana ciddi bir gelişme söz konusu.

Owen Gleiberman (Variety): Tomb Raider'da Alicia Vikander başlangıçta Angeline Jolie'deki gibi aksiyon yıldızı havası vermiyor. Onun yerine dürtüleriyle hareket eden, boyunu aşan şeylerle mücadele eden fakat ihtimalleri yenen bir genç kadın gibi hissettiriyor. Onun Lara Croft'u şimdiye kadar sinemada izlediğimiz en gerçekçi, ayakları yere basan oyun karakteri olabilir. Karakterin gerçekliğine inandıktan sonra onun macerası daha sürükleyici gelmeye başlıyor. Onun Lara Croft'u tıpkı Harrison Ford'un Indiana Jones'u gibi karakteri insanileştiriyor.

Todd McCarthy (The Hollywood Reporter): Tomb Raider eski malzemelerin yeni pakete koyulması gibi. Tıpkı 2000'lerde Lara Croft filmlerine benzer bir hikayeyi yeniden ele alıyor. Alicia Vikander, Angelina Jolie'nin iki kez hayat verdiği karakteri devralıyor. Fakat kartondan yapılmış havası veren yan karakterleri 1930'lardan gelmiş gibi.

Alonso Duralde (The Wrap): Lara Croft gibi eşsiz bir karakter Hollywood formüllerini takip eden aksiyon filmlerinden çok daha fazlasını hak ediyor. Ancak Tomb Raider belirlenmiş formülleri kullanıp tahmin edilebilir olmanın ötesine geçebiliyor.

Miranda Sanchez (IGN): Tomb Raider en iyi ihtimalle izlenebilir bir aksiyon filmi olmuş. Güzel aksiyon sahneleri ve yağmalanacak bir lahit var. Fakat Lara Croft'un bu versiyonu babasıyla ilişkisi ve fiziksel becerileriyle bekleneni veremiyor. Hikaye 2013'teki oyundan pek çok elementi alsa da Lara'yı ilginç ve derin bir karakter yapan detayları kaçırıyor.

Matt Singer (ScreenCrush): 2003'teki Lara Croft: Tomb Raider – The Cradle of Life filmi vizyona gireli tam 15 sene oluyor. Bu sefer basitçe Tomb Raider olarak isimlendirilen hikaye diğer filmin bıraktığı noktadan devralıyor: Indiana Jones'un başarısız ve hemen unutulacak bir kopyası olarak kalıyor.

Gördüğünüz gibi eleştirmenlerin bir kısmı eğlenceli bir aksiyon filmi olduğunu ve Lara Croft açısından gelişme yaşandığını düşünüyor. Geriye kalanlar ise bu ilginç karakterin hakkını veren bir hikaye seyretmediğimize inanıyor. Fakat bu filmin aslında bir orijin hikayesi olduğunu, asıl aksiyonun daha sonra geleceğini göz ardı etmemek gerekiyor.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum