Torment: Tides of Numenera Konsollara da Geliyor!

Gel, gel… Ne olursan ol gel!

Gelmiş geçmiş en iyi RYO’lardan biri olan Planescape: Torment’ın ruhani devamı niteliğindeki Tides of Numenera’dan konsol sahiplerini sevindirecek bir haber geldi. Techland’la (Dying Light, Call Of Juarez) güçlerini birleştiren inXile Entertainment, oyunu PS4 ve Xbox One platformlarına da getiriyor.

Planescape’in “What can change the nature of a man?” (Bir insanın doğasını ne değiştirebilir?) mottosunun bir benzeri olan “What does one life matter?” (Tek bir hayatın önemi nedir?) sorusuyla bizleri silkelemeye hazırlanan yapım insanlık tarihinin bir milyar yıl sonrasında, medeniyetin yok olduğu ama bilimsel aygıtların hâlâ antik kalıntılar arasında bulunabildiği, büyünün ve fantastik olguların geri döndüğü Ninth World’de (Dokuzuncu Dünya) geçiyor.

İzometrik açıyla oynanan yapım savaşın tek çözüm olmadığı, konuşarak ya da karşınızdakini aldatarak da ilerleyebileceğiniz, bol diyaloglu rol yapma oyunlarını sevenler için birebir. Oyunla ilgili daha önce kaleme aldığım ilk bakışımsı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Wasteland 2’nin konsollarda gördüğü büyük ilginin ardından Tides of Numenera’yı da PS4 ve Xbox One’a taşıma kararı aldıklarını belirten Brian Fargo (Fallout, Wasteland, Bard’s Tale), oyunun 2017’nin ilk çeyreğinde bizlerle olacağını belirtti.

Bu haberin şerefine Torment: Tides of Numenera için yeni bir video da yayınlandı ve tabiri caizse izlerken dibim düştü. Sabırsızlıktan da öte bir hevesle bekliyorum!

YORUMLAR
Parolamı Unuttum