Total War: Arena için Sega, Creative Assembly ve Wargaming Ortak Oldu

Wargaming Alliance Duyuruldu

Diğer Total War'lar gibi yine Creative Assembly tarafından geliştirilen, free-to-play olacak olan Total War: Arena birkaç yıldır geliştirme aşamasında. Geçtiğimiz yıl kapalı betası gerçekleştirilmişti ve bayağı olumlu yorumlar almıştı.

Oyun olumlu yönde gidiyor gibiydi ama kendisine karşı daha bir umut beslememize sebep olan bir gelişme yaşandı ve Creative Assembly (ve yayıncı Sega) oyun için World of Tanks, World of Warships gibi oyunlarıyla tanıdığımız Wargaming'le birlikte çalışmaya karar verdi. Olumlu bir şey diyorum çünkü Wargaming'in hem free-to-play oyun geliştirmedeki, hem de bu oyunların ekonomisini oyuncular lehinde çalıştırmadaki ünü malum...

Wargaming bu partnerlik ile birlikte başlayan yeni oluşumu Wargaming Alliance'ı da tanıtmış oldu bu vesileyle. Wargaming Alliance'ın başındaki Vladimir Makarychev'e meselenin ayrıntılarını sorma şansına eriştim. Aşağıdaki röportaj kafanızda daha net bir resim oluşmasına yardımcı olacaktır:

total-war-arena-big1

Merhabalar, Sega & Creative Assembly’le gerçekleştirdiğiniz partnerlik için tebrikler. Sormam gerek yalnız; Total War: Arena beta sürecinde çok sayıda olumlu yorum aldı ve çıktığında da oldukça güzel olacak gibiydi. Neden böyle bir partnerliğe gerek duyuldu? Oyuna ne katacak? Wargaming’in bu partnerlikteki rolü nedir?

Bu aslında oldukça popüler bir soru ve yanıtı konusunda da kendimize güveniyoruz. 5 yıl boyunca birçok free-to-play oyun üzerinde çalışmamızın bize getirdiği büyük bir bilgi ve tecrübe birikimi var. Ve bu tecrübemizi partnerlerimizle paylaşmak istiyoruz. Total War: Arena’nın temel oynanış tecrübesinin tamamen Creative Assembly’nin profesyonel ellerinde olması gerektiğinin bilincindeyiz. 15 yılı aşkın süredir Total War oyunları yapıyorlar ve bu konuya son derece hâkimler. Bu nedenle geliştirme aşamasına dokunmayacağız. Bunun yerine monetizasyon, oyun içi ekonomi, gelişim sistemi, metagame, eSpor fonksiyonları ve yerelleştirmeler konusunda destek sağlayacağız. Eğer oyununuzu farklı bölgelerde yayınlamak ve bu bölgelerde başarılı olmak istiyorsanız, bu söylediklerimi doğru bir şekilde yapmanız hayati önem taşıyor. Bunlara ek olarak projeyi dünya üzerinde 100 milyondan fazla oyuncusu olan kendi yayın platformumuza entegre edeceğiz. Ayrıca global yayın ve işletme desteği de vereceğiz (tek istisna Çin).

total-war-arena-big2

Wargaming’in free-to-play modeli her zaman iyi karşılanmış ve pay-to-win olmamasıyla övülmüştür. Sega ise birçok DLC politikasıyla, özellikle de Total War: Warhammer’da eleştirildi. Acaba Total War: Arena’nın modelinin Wargaming-imsi olacağına güvenebilir miyiz yoksa bir çeşit “orta yol” mu bulunacak?

Daha Wargaming-imsi olacak çünkü tüm partnerlerimiz bu alandaki büyük tecrübemize güveniyor. Hem geliştirici ekip, hem de Sega monetizasyon ve oyun içi ekonomi konularındaki yorumlarımızı ve önerilerimizi uygulamak konusunda son derece istekli.

Herhangi bir çıkış tarihi mevcut mu? Veya çıkış aralığı? Veya belki başka bir beta süreci?

Çıkış tarihleri konusunda konuşmak için çok erken. Sizi güncellemelerden haberdar edeceğiz.

Oyunun konsola veya mobile çıkarılması düşünülüyor mu?

Sega ve Creative Assembly’le çeşitli geliştirme planları üzerinde yoğunlukla görüşüyoruz. Ancak şu an için net olan bir şey yok.

total-war-arena-big3

Oyuncular oyunun çıkışına kadar nelerin değişmesini bekleyebilir? Bu partnerlik oyunun kendisini bir şekilde etkileyecek mi? Daha fazla fraksiyon veya kumandan duyurulabilir mi? Kısacası; oyun çıktığında, daha önce gördüğümüzün “tamamlanmış” versiyonu mu olacak, yoksa daha büyük değişikliklerle karşılaşacak mıyız?

Oyunun içeriğinde ve fonksiyonlarında büyük değişimler bekleyebilirsiniz. Bu değişimlerin hepsi Wargaming ekibi tarafından gerçekleştirilmiyor. Wargaming partnerliği sayesinde Creative Assembly oyunu geliştirmek ve onu daha da genişletmek konusunda ekstra zamana sahip oldu. Hatta isteklerini sınırlamak durumunda kaldığımızı bile söyleyebilirim yoksa oyun bir veya iki yıl daha çıkamayacaktı. Yani evet, gelecek olan açık beta, bazı konularda daha önce gördüklerinizden farklı olacak.

Bunu sormak için erken olduğunun farkındayım ama Wargaming’in eSpordaki gücü düşünüldüğünde, TW: Arena’nın büyük bir eSpor olayı olma ihtimali var mı?

Buna kesinlikle inanıyoruz. Rekabetçi oyundan sorumlu ekibimiz Creative Assembly ile eSpor elementleri konusunda, oyunun eSpor arenasına girebilmesi için yakın bir şekilde çalışıyor.

İlerleyen dönemlerde Wargaming Alliance’tan daha fazla proje bekleyebilir miyiz?

Evet, uzun vadede daha fazlasını göreceksiniz. Wargaming Alliance tek bir proje için veya tek bir partnerlik için oluşturulmadı. Sürekli olarak yeni partnerler ve ilginç fikr-i mülkler peşindeyiz ve endüstrinin en yetenekli oyun stüdyoları ve yayıncıları ile birlikte çalışmaya can atıyoruz. Yeni bir partnerliği ne zaman duyurabiliriz? Bilmiyorum ama uzun zaman alacağını zannetmiyorum.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum