Total War Serisine Bir De Kart Oyunu Katılıyor: Elysium

Son zamanların popüler türü

Son zamanların popüler oyun türlerinden biri de CCG (collectible card game) de denilen kart oyunları. Aslında popülerlikleri oyuncu sayılarından ziyade gün geçtikçe daha çok stüdyonun bu türe yönelmesinden kaynaklanıyor, bir çok stüdyo ünlü serilerini bir şekilde kart oyunu şeklinde oyuncuların karşısına çıkaracak adımlar atıyorlar. Creative Assembly de bunlardan biri.

Creative Assembly ve Sega'nın ortak açıklamasında Total War: Elysium ismindeki kart oyununun bu yılın sonlarına doğru PC için çıkacağını öğrendik. Elysium geçen sene duyurulmuş ama sonradan hakkında yeni bir açıklama yapılmamıştı.

Total War strateji oyunlarından esinlenen oyun Legends on Runeterra, Gwent, Hearthstone gibi kart oyunlarına benzer biçimde "taktiksel oynanış" sunacakmış, zaten aksini düşünmemiştik. Bu oyun "Total War'un stratejik formülüne sadık kalırken yeni oyun türlerine açılması" olarak nitelendiriliyor.

Oyun isminden de anlayacağınız üzere Elysium'da, yani Efsaneler Şehri'nde geçecek ve her biri kendine has oynanışa sahip ünlü generaller içerecek. Napolyon Bonaparte "menzilli saldırılara" yoğunlaşmışken, Çin'in ünlü savaş lordlarından Cao Cao "kontrol odaklı yöntemler" benimseyecek.

Oyun ilk olarak bu ay içerisinde mobil olarak yayınlanacak, ardından PC için çıkacak. İsterseniz siz de kapalı betasına başvurabilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum