Total War'un Geliştiricisi Creative Assembly Yeniden Stratejilere Odaklanacak

Hyenas'tan ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş

Creative Assembly'nin online extraction shooter oyunu Hyenas'ın iptali sonrasında tekrardan gerçek zamanlı strateji oyunlarına odaklanacağı açıklandı.

Creative Assembly'nin sahibi Sega yatırımcılara yaptığı sunumda Hyenas projesinin stüdyonun büyümesini hızlandırma amacı güttüğünü söylemiş. Creative Assembly'nin uzman olduğu konular dışında bir oyun yapmasının işe yarayacağını düşünmüşler ama yanılmışlar. Bu projenin iptali Creative Assembly'de işten çıkarmalara da neden oldu bildiğiniz üzere.

Sega patronu Haruki Satomi "bazı stüdyolar iyi iş çıkardı, bazılarıysa çıkaramadı, biz de yeniden her stüdyonun güçlü olduğu yana odaklanmaya karar verdik. Basitçe anlatacak olursak Creative Assembly gerçek zamanlı strateji türündeki offline oyunlarda çok iyiydi, ama FPS türünde bir online oyun olan Hyenas'ı geliştirme zorluğunu üstlendiler. Oyunun kendisi iyi olsa da iptal etmeye karar verdik çünkü uzun süreli birt rekabetçi online oyun olarak kullanıcıları memnun edecek kaliteye erişebileceğini düşünmedik." demiş.

Creative Assembly'nin en ünlü olduğu seri Total War strateji oyunları. 23 yıl içerisinde 16 oyununu gördüğümüz bir seri, Creative Assembly'nin de en güçlü olduğu yanları temsil ediyor.

Frontier de benzer biçimde bundan sonra yeniden simülasyon oyunlarına odaklanacaklarını açıklamıştı.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum