TP-Link M5350 Mobil 3G Wi Fi Modem İncelemesi

TP-Link farklı ürünleri ürünleri ile kullanıcılarını şaşırtıyor

İnternetin hayatımızda gerekli bir ihtiyaç olduğu bu zamanlarda, sahip olduğumuz bu teknolojiyi her zaman yanımızda taşımak istiyoruz.

Ülkemizdeki 3G altyapısının yeterli olduğunu varsayarsak, firmaların inovasyonları sayesinde gelişen dünyanın hayatımız üzerinde oluşturduğu problemleri kolay bir şekilde çözüme ulaştırıyoruz. Bu problemlerin sonucunda ağ ürünleri ile tanıdığımız TP-Link'in son kullanıcıya sunduğu bir diğer ürün ise 3G Wi-Fimodem oluyor.

TP-Link M5350 kod adını alan 3G Wi-Fi modem genel itibari ile keskin hatları olmayan bir tasarım yapısına sahip. Firmanın "Çakıltaşı" ismini taktığı bu tasarım yapısı sayesinde cihaz, avucunuzun içine tam olarak sığabiliyor.

Hatta belirtilenlere göre ürün, Reddot Tasarım Ödülü, iF Uluslararası CES Yenilikçi ve Tasarım Ödülü 2013 Tasarım ve Mühendislik Ödüllerinin de sahibi olmuş durumda. Üzerinde sadece bir adet bildirim paneli, açma-kapatma tuşu ve şarj için mikro USB giriş portu bulunan cihazın 92 gram ağırlığı bulunuyor. Kutu içeriğine göz attığımızda ise bir adet şarj cihazı ve mikro USB kablo dışında malesef ekstra herhangi bir aparat bulunmuyor.

Teknik özelliklere geçtiğimizde cihazın 21.6Mbps'e kadar indirme ve 5.76Mbps'e kadar yükleme hızı bulunuyor. Ayrıca Türkiye sınırları içerisindeki mobil operatörlerin aksine cihazın içine istediğiniz SIM kartı takma özgürlüğünüz var. 10 kullanıcıya kadar 3G kablosuz paylaşım sağlayabilen cihazın bir de 2000mAh değerinde dahili bir bataryası yanında geliyor. Fakat pil kullanımının internet bandına düşen yüke göre değişebileceğini söylememiz gerekiyor.  Ayrıca cihazın 802.11n Wi-Fi bant standardına sahip olduğunu belirtelim.

SIM kartın yanında microSD kart desteği de sağlayan cihazın en dikkat çekici özelliği bana sorarsanız üzerindeki OLED panel olmuş durumda. Geliştiricilerin cihazın üzerine yerleştirdikleri bu ekran sayesinde şebeke durumu (sinyal gücü), İnternet bağlantı durumu, Wi-Fi'a bağlı cihaz sayısı, SMS bilgisi, pil durumu, indirme hızı, yükleme hızı ve toplam aktarılan veri bilgilerini görebiliyoruz.

Diğer bir yandan bu göstergelerin yanında cihazın internet tarayıcısı üzerinden girdiğiniz bir arayüzü bulunuyor. Sizinle İngilizce konuşan bu arayüz üzerinden ise veri aktarımını açabilir, hattınızın sahip olduğu PIN şifrenizi girebilir, Wi-Fi adı ve şifresini değiştirebilir veya MAC adreslerini filtreleyebilirsiniz. Tüm bunların yanında bu arayüz üzerinden hattınıza gelen SMS'leri okuyabilir hatta gelen SMS'leri yanıtlayabilirsiniz.

Sona geldiğimizde Türkiye'de yaklaşık 220 TL fiyat etiketine sahip bu 3G modem, ihtiyaç sahipleri için adeta biçilmiş bir kaftan olmuş durumda. Cihazı herhangi bir seyahatinizde veya iş-okul ortamınızda basit arayüzü sayesinde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum