Transformers: Son Şövalye Serinin En Kötü Yerel Açılışını Yaptı

Gerçi seri artık Çin'den gelen hasılatla dönüyor, ama...

 ABD'liler Michael Bay'in Transformers serisinden sıkılmışa benziyorlar çünkü ABD Box Office sonuçlarına göre Transformers: Son Şövalye hafta sonunda sadece 45.3 milyon dolar gelir elde edebildi. ABD'de çarşamba günü vizyona giren film toplamda da şu ana kadar 69.1 milyon dolar hasılat yaptı.

Serinin şu ana kadar en düşük hafta sonu hasılatı getiren yapımı ise ilk Transformers filmiydi. Bu film 70.5 milyon dolarlık bir hafta sonu hasılatı yapmayı başarmıştı. Bununla birlikte yanılmıyorsam ilk film 2007'de vizyona girmişti, yani bundan 10 sene önceydi. Bilet fiyatlarının çok daha ucuz olduğu ve 3D'nin daha ortalıkta yer almadığı bir dönemdi. Yani o 70 milyonu bugüne uyarlasak çok daha fazla bir hasılata tekabul ediyor. 

encokgiseyapan-oyunfimleri-habericiv2

Bununla birlikte Michael Bay'in son iki filmini Çin'e ve asya kıtasının geri kalanına büyük başarıyla sattığını düşünürsek film dünya çapında yüksek gelir elde edecektir diyebiliriz. Filmin dünya çapındaki açılış hasılatı 196.2 milyon dolar ve bunun 123 milyon doları da doğrudan Çin'den geliyor. Filmin şu anki toplam hasılatı 265 milyon dolar. Hollywood yapımlarının genel olarak ABD'den beslendiğini düşünürsek bu tablo biraz düşündürücü. 

Transformers: Son Şövalye her şeye rağmen şu an için Box Office'te de birinci sırada yer alıyor. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum