Traveller’s Tales'in İptal Olan Milyon Dolarlık The Hobbit Oyunu Ortaya Çıktı

Ufacık demoya milyon dolar harcamışlar

Traveller's Tales uzun yıllardır özellikle de Lego oyunlarıyla tanıdığımız bir stüdyo. 2005 yılında Lego Star Wars: The Video Game ile başlayan Lego maceraları onlarca yeni oyunla devam etti, bu yıl içinde de Lego Star Wars: The Skywalker Saga çıkacak.

Ancak Traveller's Tales'ın başından 2008 yılında ilginç bir deneyim geçmiş, belki stüdyonun geleceğini şekillendiren bir deneyim. Stüdyo bir The Hobbit oyunu geliştirmek istemiş ve bu sinemada gösterime girecek olan The Hobbit'in bir nevi oyun versiyonu olacakmış. İlk Hobbit filmi 2012 yılında vizyona girmişti, ama Peter Jackson filmi 2007 yılının Aralık ayında duyurmuştu.

Stüdyonun elinde Peter Jackson ve Guillerme del Toro'ya oyun fikrini bir demo halinde sunmak için altı aylık bir süre varmış. Ellerinde The Hobbit senaryosu olmadığından Lord of the Rings üçlemesindeki sahneleri kullanmışlar ve amaçları da The Hobbit oyunun nasıl olacağını göstermekmiş.

Stüdyo tamamı oynanabilir olan dört bölüm ve beş teknoloji demosu hazırlamış ve sadece bunların bile stüdyoya maliyeti 1 milyon dolar olmuş. Stüdyonun kurucusu Jon Burton "belki günün birinde oyunun tüm oynanış görüntülerini yayınlarız" diyor ama şu an elimizde yine de bu dört bölümden çeşitli oynanış görüntüleri var.

İlk demoda Frodo'yu ormanda saklanarak ilerlerken görüyoruz, oyunun serbestçe etrafta dolaşabileceğimiz bir yapısı olmasını planlamışlar. Diğer demolarda Gandalf'ın Saruman ve Balrog'la kapışmaları, bir diğerinde ise Aragorn var. Yine bir başka kısımda Frodo'nun kendisini gizlemek için Tek Yüzük'ü kullanışını görüyoruz.

Jackson ve del Toro gördüklerinden çok hoşlanmışlar, ama Warner Bros aynı fikirde olamamış. Filmlerle paralel ilerleyen ama farklı bir hikaye anlatan bir oyun istemişler, Traveller's Tales'in oyun fikri filme çok bağlı olduğu için yeşil ışık alamamış. Yani milyon dolar bir bakıma çöpe gitmiş de diyebiliriz.

Bu görüntüler ortaya çıktığına göre belki planlarda bir değişiklik olur, hiç belli olmaz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum