Trials of Mana Demosu, Tüm Oyunu Oynamayı Sağlayan Açık Yüzünden Kaldırıldı

Haliyle Denuvo etkisiz kaldı

Square Enix'in en yeni JRPG'si Trials of Mana'nın demosu bir süredir Steam üzerinden indirilip oynanabiliyordu, hatta bu demonun 27 Mayıs tarihine kadar yayında kalması planlanmıştı. Önce ücretsiz demoyu oynayıp sevdiğiniz takdirde tam oyunu satın almanızı istemişti Square Enix. Zaten demoların amacı genel olarak da bu.

Ancak Square Enix'in bu demoda önemli bir açık bıraktığı ortaya çıktı geçen gün. Bu açık sayesinde demoyu indiren oyuncular, oyunun tüm halini de rahatça oynayabiliyorlardı.

Bu açığın ortaya çıkıp yayılmasının ardından Square Enix, demoyu kaldırmak durumunda kaldı. Yapılan açıklamada "öngöremediğimiz sebeplerden dolayı Trials of Mana demosunu geçici olarak Steam'den kaldırmak zorunda kaldık, en kısa sürede demoyu geri getirmeyi umuyoruz" deniyor.

Demodaki açık oyunun Steamrip versiyonundaki iki dosyanın Demo klasörüne kopyalanmasına dayanıyordu. Bunu yaptığınız zaman demoyu Steam üzerinden çalıştırdığınızda (online veya offline), karşınıza demo değil oyunun tam hali çıkıyordu.

Bu açığı kullanan oyuncular hala daha çeşitli yöntemlerle tüm oyunu oynamaya devam edebiliyorlar, o yüzden Square Enix'in burada önemli bir hata yaptığını söyleyebiliriz. Denuvo kullanan oyunun henüz kırılmadığını da belirtmiş olayım.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum