Trine 4: The Nightmare Prince - İlk Bakış

Özlemişiz yahu :)

Modus Games ve Frozenbyte, Trine serisinin yeni üyesi Trine 4: The Nightmare Prince ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyorlar. Çıkışına yaklaşık 1 ay kadar bir süre kalmışken oyunu denemek ve ilk izlenimlerimizi sizinle paylaşmak imkânı çıkınca hayır diyemezdim, öyle değil mi :) Hem anıları yad etmek hem arayı kapatmak hem de yeni maceramıza hazırlanmak için bahane oldu, bence güzel de oldu. Buyurun ilk bakışımıza…

Eski ekibi toplayalım…

Büyücümüz Amadeus, şövalyemiz Pontius ve hırsızımız Zoya… Birbirinden farklı yetenekleriyle 3 karakterimiz, Astral Academy’den gelen davet mektuplarıyla kaybolan Prens Selius’u bulmak üzere yepyeni bir maceraya atılıyorlar.

Serinin dördüncü halkası, Trine’ı sevdiren detayların üzerine koyup, özellikle üçüncü oyunda takipçilerden gelen eleştirileri aşmak gibi bir hedefle yola çıkmış. Üçüncü oyunda hikâyenin eksik bırakılması eleştiri konusuydu. Şimdi bu konunun üzerine eğildikleri görülüyor. Bir de serinin önceki iki oyununun aksine 3. boyuta geçiş yapmış ve bu da kimilerince beğenilmemişti. Dördüncü oyun 2,5D olarak çıkıyor karşımıza. Amaç seriyi tekrar sevilen, beğenilen bir seri haline getirmek ve bunu başarabilecek bir havası olduğunu söylemek mümkün.

Ön inceleme kopyasında oyunun üç karakterinin hazırlık bölümleri yanında ana hikâyenin 3 bölümü yer alıyor. Seriyi bilmeyenlerin de işin içine rahatlıkla girebilmesini sağlayan hazırlık bölümlerinde karakterleri ve özelliklerini birer birer tanımak imkânı bulurken esas bölümlere geldiğimizde her bir karakterin nev-i şahsına münhasır özelliklerini kullanarak çeşit çeşit bulmacaları çözmeye ve düşmanları alt etmeye çalışıyoruz. Bölümün finalinde de bizi bir boss savaşı bekliyor.

Oyunu diler tek kişi dilerseniz dört kişiye kadar yerel veya online co-op oynamak mümkün. 2 kişi yerel co-op oynamak imkânımız oldu ve bunun gayet keyifli bir deneyim olduğunu söyleyebilirim. Aynı anda değişik karakterlerin kendilerine has özelliklerini kullanıp bulmacaları çözmek ve boss savaşlarında bir karakterle ana düşmanı oyalayıp diğeriyle yancıları haklamak, sonrasında da ana düşmana sağlı sollu girişmek gayet eğlenceli.

Oyunun görsel tasarımı bir yandan geçmiş oyunların mirasını taşıyor bir yandan da günümüz oyuncularına hoş görünebilecek bir çizgide ilerliyor. Renk paleti gayet hoş. Karakterler, düşmanlar ve dünya seride alıştığımız şekilde gayet güzel tasarlanmışlar. Görsel tasarımı oyunun herhalde en az eleştirilebilecek yönlerinden birisi olacaktır.

Toparlarsak; oyun gayet keyifli gidiyor ve üçüncü oyundaki sorunları büyük oranda aşmış gibi görünüyor. Ama devam eden bir sıkıntı söz konusu, teknik problemler. Ön inceleme esnasında 4-5 defa kitlendi ve oyunu yeniden başlatmak durumunda kaldım. Bir de kamera açısının sıkıntılı olduğu ara sahnelere denk geldim, karakterlerin vücutları görünüyor, ama yüzlerini göremiyorduk. Umuyorum ki oyunun çıkışına kadar geçecek dönemde bu sıkıntılar aşılır. Bunun dışında hemen her şey yolunda görünüyor. Grafikleri gayet hoş. Bulmacaları da düşmanlar ve boss savaşları da gayet güzel. Co-op oynanış ayrı bir keyif. Dolayısıyla, takip listenize almakta fayda var sevgili Oyungezerler, bu yılın başarılı platform oyunlarından birisi ile buluşmamıza 1 ay kalmış gibi görünüyor:)

Tür: Aksiyon/Bulmaca-Platform

Yapım: Frozenbyte

Dağıtım: Modus Games

Çıkış Tarihi: 8 Ekim 2019

YORUMLAR
Parolamı Unuttum