Tuhaf Biohazard Village Oyununun Steam'e Gelmesiyle Gitmesi Bir Oldu

Bir akıllı sizsiniz

Resident Evil: Village, Capcom'un sıradaki Resident Evil oyunu. Duyurusu yapıldı, bazı bilgiler açıklandı ama oyunun üzerinde hala daha sır perdesi var ve bu da muhtemelen önümüzdeki günlerde düzenlenecek Tokyo Game Show'daki Capcom sunumu sırasında aralanacak.

Anlaşılan böyle büyük oyunlar, küçük akıllı bazı geliştiricileri de cezbediyor :) Geçen gün Steam'e Biohazard Village isminde bir oyun eklendi. Buraya kadar bir sorun yok, sonuçta bu herkesin seçebileceği bir isim. Oyunun Steam açıklamasında "İnsanlar zombiye dönüştü. Kıyamet sonrası bir köyde sadece siz, silahınız ve bir sürü zombi var. Hayatta kalmak için kazanmalısınız" yazıyordu. Olabilir, zombi detayı da tesadüftür.

Ama oyunun logosu da Resident Evil Village logosunun neredeyse bire bir aynısı olunca tüm bunların tesadüf olduğunu söylemek zorlaşıyor. Hatta Village kelimesinin romen rakamlarıyla yazılan VIII kısmına kadar kopyalamışlar.

Biliyorsunuz oyun Japonya'da BioHazard ismiyle anılıyor. Hatta Resident Evil 7'nin de yan ismi Biohazard'dı. Forest Games bu iki ismi almış, logoyu da araklamış, oyunu saçma sapan birkaç zombi ile doldurarak para kazanmaya çalışmış. Hatta 6 liralık oyunu %40 indirimle 2.5 liradan çıkarmışlar.

Tabii ki oyunun Steam'e gelişiyle şikayet edilmesi ve kaldırılması arasında pek bir zaman geçmedi. Muhtemelen logoya kadar kopyalamasalardı yırtacaklardı ama o kısmı biraz abartı olmuş :) Oyun kaldırıldı ama kaldırılmadan önce satın alan streamer'lar şimdiden videolar hazırlamaya başladılar.

YORUMLAR
sSnake
4 Eylül 2020 12:22

Valve çok kötü bir karar aldı önüne geleni mağazaya kabu ederek. Keşke eskiden olduğu gibi belli bir kalite kontrol sürecinden geçip o şekilde mağazaya alım olsaydı. Gerçi bir yandan da az da olsa hak veriyorum o kadar eleştirildiler ki yok şu oyun var bu oyun neden olmasın gibisinden. Medyada da az eleştiri hedefi olmadılar bu yüzden. Haliyle her ota b*ka gel diyorlar şimdi üzerine de nasıl olsa 100 dolar alıyorlar geri ödemesi olmaksızın. Şahsen bu şekilde kolaya kaçmak yerine TOS yenileseler itibarlarını korumuş olurlardı.

Parolamı Unuttum