Türk Mobil Oyun Firması Gram Games 250 Milyon Dolara Satıldı!

Sektör için büyük olay

Dünyaca ünlü oyun geliştiricisi Zynga, 2012 yılında İstanbul'da kurulan Türk mobil oyun şirketi Gram Games'i 250 milyon dolar nakit ve ek ödemeler karşılığında satın aldı. Gran Games özellikle de sıradışı ekip yapılanması ve yönetim anlayışıyla dikkat çeken bir şirket: yani öyle bir şirket düşünün ki çalışanları yıl içerisinde sınırsız tatil hakkına sahip, mesai saati veya alt üst ilişki kavramları yok. Çalışanlara böyle güzel bir çalışma ortamı sununca başarı da beraberinde geliyor ve karşılığını bir şekilde alıyorsun demek ki.

İstanbul ve Londra'da toplam iki stüdyosu bulunan ve “1010!” ve “Six!” gibi ünlü bulmaca oyunlarının üreticisi olan Gram Games dünya çapında 170 milyondan fazla oyuncuya sahip ve bugüne kadar pek çok oyunu Amerika ve Avrupa mobil platformlarında birinciliğe çıkma başarısını elde etti. Geçtiğimiz sene geliştirdikleri yeni oyunları “Merge Dragons!” ile de en çok kazanan ilk 50 oyun içerisine giren Gram Games’in Kurucu Ortağı ve CEO’su Mehmet Ecevit Türk oyun sektörü için büyük önem taşıyan bu satın alma ile ilgili şunları söyledi:

“2012 yılından bugüne başarıyla yarattığımız Gram Games kültürünü, İstanbul ve Londra’daki stüdyolarda çalışan yetenekli takımımızı ve başarılı sayısız oyunumuzu; Zynga şirketinin dünya çapında etkin organizasyonuyla birleştirmekten gurur duyuyoruz. Zynga’nın dünyayı oyunlarla bağlama misyonuna derinden inanıyoruz ve takımları ile birlikte çalışmaya başlamak için çok heyecanlıyız”

Gram Games'i satın alan Zynga'nın CEO'su Frank Gibeau ise Gram Games ekibinin özgün kültürü ve yaratıcı oyun geliştirme yöntemlerinden çok etklendiklerini, stüdyonun zevkli, oynaması kolay ve bağımlılık yaratan oyunlar ürettiğini söylüyor.

Gram Games'i bu başarısından ötürü biz de tebrik ediyor, daha da büyük başarılar diliyoruz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum