Türk Yapımı Akıllı Oyuncak Projesi Toyji’ye Avrupa’da Büyük İlgi

Buradan bir başarı hikayesi çıkmalı

İTÜ Teknokent’te Tabtoy olarak hayatına başlayan, şimdilerdeyse Toyji olarak anılan Türk yapımı akıllı oyuncak ve eğitici oyun platformu Avrupa’ya açılıyor.

Cem Nahit Köne, Rahim Öner ve Can Soylu önderliğindeki Toyji projesi, hem ekranların ve teknolojik cihazların önünde çok fazla vakit geçiren küçük çocukların dilsel, sosyal ve kavramsal yeteneklerini geliştirmeyi hem de aile içi iletişim kopukluklarını gidermeyi amaçlıyor.

Android ve iOS tabletlerle uyumlu bir şekilde çalışan Toyji, basit olarak küçük bir panelin üzerinde oynattığınız oyuncakların eşzamanlı olarak ekranda hareket etmesiyle çalışıyor. Herhangi bir klavye, kontrol cihazı ya da dokunmatik ekran bulunmuyor. Bu oyunlar esnasında çocuklara sağlık, hijyen, beslenme alışkanlıkları, bitkiler ve hayvanlar, müzik, trafik kuralları ve sayı sayma gibi konularda hem eğitici hem de eğlendirici dersler veriyor. Bir nevi dijital Susam Sokağı anlayacağınız.

Toyji’nin bir diğer güzelliği de oyuncağı ailenin yemek yeme ve uyuma saatlerine göre ayarlayabilmeniz. Böylece ufaklığın yatma ya da diş fırçalama vakti geldiğince ekrandaki karakterler çocukları buna teşvik edecek şeyler söylüyor ve yapıyorlar. Ek olarak, çocuğunuz belirli bir alana yatkınlık gösterdiğinde program sizi bu konuda bilgilendiriyor. Örneğin itfaiyeye özel bir ilgi gösterirse size onu bir itfaiye binası gezisine çıkarmaya teşvik ediyor.

2 yıldır Bahçeşehir Koleji kampüslerinde 100’ün üzerinde öğrenci (3-6 yaş) ve aileleriyle yapılan çalışmalar sonucunda son hâlini alan Toyji şu sıralar Kickstarter üzerinden bağış topluyor. Avrupalılar tarafından büyük ilgiyle karşılanan proje sadece dört gün içerisinde 15.000 dolar gibi hatırı sayılır bir rakam toplamış durumda. Toyji’ye, 3 figüre ve bir oyuna sahip olabilmek için ödenmesi gereken rakamsa 89 dolar, ki bu rakam normal satış fiyatının çok altında (200 $). Dilerseniz gece lambası olarak da kullanılabilen, hatta kendi karakterlerinizi 3D yazıcıyla bastırıp boyayabildiğiniz platformun pek çok ekstra özelliği de bulunuyor.

Eğer destek vermek isterseniz Kickstarter sayfasına buradan ulaşabilir, ya da bu haberi ilgilenecek kişilerle paylaşarak projenin daha çok kişi tarafından duyulmasını sağlayabilirsiniz. Toyji ekibine başarılar dileriz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum