Türk Yapımı "Karanlık Çağın Kahramanları" Görücüye Çıktı

Kadrodaki İsimler Göz Dolduruyor

İstanbul’da faaliyet gösteren, çiçeği burnundaki oyun stüdyolarımızdan Frostline Games ilk oyunu olma özelliğini taşıyan Karanlık Çağın Kahramanları'nı (Heroes of the Dark Ages) duyurdu.

Dede Korkut, İbn-i Sina, Atilla ve Baybars gibi tanıdık simaların yanı sıra Kral Arthur, Jeanne d'Arc, Sinbad, Brunhilde, Beowulf ve Mulan gibi kahramanların destanlarına odaklanan oyun üçüncü şahıs kamera açısından oynanan bir MOBA olacak.

Oyuncular bu saydığımız kahramanların destanlarını yeniden anlatan birer ozan rolünü üstlenecekler ve Gallusar adında, dünyanın en ünlü kahramanlarının hikayelerini çalıp o destanları sonsuza kadar hapsettiği bir dünya inşa eden bir canavarla savaşacaklar. Gallusar bu kahramanların kendilerini değil, öykülerini bu dünyaya getirmiştir. Eğer oyuncularımız bu kahramanların efsanelerini en iyi şekilde anlatabilirse canavar kahramanları serbest bırakacağı sözünü vermiştir.

Oyunun dikkat çeken bir diğer yanıysa yapımcı ekipteki isimler. Karanlık Çağın Kahramanları'nın senaryosu ve hikâye tasarımı Yiğit Değer Bengi (Çift Başlı Kartal adlı fantastik romanın yazarı ve edebiyat çevirmeni) ile Alican Saygı Ortanca (İthaki Yayınları'nın eski genel yayın yönetmeni, Bilimkurgu Klasikleri gibi dizilerin fikir babalarından biri) tarafından üstleniliyor. Geliştirici tarafındaysa Larian Studios (Baldur's Gate 3, Divinity) ve EA Games'te liderlik yapan Alexander Sakharov ve Saber Interactive'den gelen Can Arıkal gibi isimler var.

PC için Unreal Engine 5'le geliştirilen, beşer kişilik takımların birbirleriyle çarpışacağı oyunun 2024'ün ikinci çeyreğinde beta sürümüyle oyuncularla buluşması planlanıyor. Oyunla ilgili daha fazla bilgiye ulaşmak için buraya, karakterlerin ve yaratılan dünyanın öykülerini okumak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Frostline Games ekibine başarılar dileriz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum