Ubisoft Artık Açık Dünya ve Canlı Servis Oyunlara Yoğunlaşacak

Güçlü olduğumuz yanlara odaklanalım diyorlar

Ubisoft yayınladığı son mali raporla birlikte, bundan sonra açık dünya ve canlı servis oyunlarına yoğunlaşacağını, ayrıca geliştirme aşamasında yardımcı olması için yapay zekaya yatırım yapılacağını açıkladı.

Mali raporda özellikle de Rainbow Six ve Assassin's Creed serilerinde rekor düzeyde yıllık satış rakamları bildirildi.

Ubisoft'un gelecek oyunlarına bakarsak bu stratejiye uygun olduklarını görebiliyoruz: Star Wars Outlaws, Assassin's Creed Shadows ve XDefiant.

Raporda şu satırlar yer alıyor:

"Güçlü olduğumuz taraflara oynama kararını verdik ve stratejik odağımızı da iki düzleme yoğunlaştıracağız: Açık Dünya Maceraları ve Canlı Servis deneyimleri. Bu odak sadece karlı bir büyüme sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda Ubisoft'un yerleşik markalarından ve rekabet avantajına ulaşmak ve sürdürmek için tescilli teknolojilere yaptığımız yatırımlardan yararlanmamıza da olanak tanıyacak."

Ubisoft açık dünya oyunları olarak Assassin's Creed, Far Cry, The Division, Ghost Recon ve Star Wars isimlerini saymış. Canlı servis tarafındaysa ismi geçenler Rainbow Six Siege, XDefiant, Rainbow Six Mobile ve The Division Resurgence olmuş.

Ubisoft'un açık dünya oyunlarını sevdiğini zaten biliyoruz, ama sürekli olarak buna yoğunlaşmaları oyunların çıkış arasında geçen süreyi arttıracaktır muhtemelen. Arada yine Assassin's Creed Mirage gibi daha küçük ölçekli oyunlarla karşımıza çıkacaklar mı, o kısmını merak ediyorum açıkçası.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum