Ubisoft, E3 2023'e Katılmaktan Vazgeçti

Haziran’da kendi programlarını düzenleyeceklermiş

Bir dönem oyun dünyasının en önemli etkinliklerinden birisi olarak değerlendirilen E3, zamanla popülaritesini yitirdi. Pandemi sürecinde etkinliğin düzenlenememesi de bu durumu perçinledi. Firmalar çevrimiçi programlarla da kendi yollarında ilerleyebileceklerine karar verdiler. Alternatif programlar gelişti. Sonuç olarak E3 zayıfladı.

Bu yıl eski günleri hatırlatmak üzere bir kez daha sahalara dönen, 3 yılın ardından sanal bir etkinlik yerine yine fiziki bir şov şeklinde düzenlenecek olan E3, firmaların programa katılmama kararıyla elinin zayıfladığına şahitlik ediyor.

Geçtiğimiz ay programa katılacağını açıklayan Ubisoft da karar değişikliğine giderek, programda yer almayacağını açıkladı. Farklı bir yönde gitmeye karar verdiklerini söyleyen Ubisoft yönetimi, 12 Haziran’da Los Angeles’ta Ubisoft Forward etkinliği düzenleyeceklerini ilan ettiler.

Nintendo ve Microsoft da bu yıl gerçekleştirilecek programa katılmayacaklarını açıklamışlardı. Sony zaten katılmıyordu. Ubisoft’un da karar değiştirmesiyle şu anda E3’te herhangi bir büyük firma yer almayacak gibi görünüyor. Bakalım bu durum E3’ün geleceğini nasıl etkileyecek.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum