Ubisoft Yeni Bir Might & Magic Oyunu Üzerinde Çalışmaya Başladı

Keşke kökenlerine geri dönseler

Ubisoft açtığı iş ilanıyla yeni bir Might & Magic AAA oyunu geliştirmekte olduğunu duyurmuş oldu. İlana göre oyun Ubisoft Shangai stüdyosu tarafından geliştiriliyor.

İlanda "yeni Might & Magic AAA oyunu için marka pazarlama ve ürün pazarlanabilirlik" konularında görev yapacak Kıdemli Marka Müdürü arandığı söyleniyor. "Marka yönetisinin altında çalışacak ve video oyunları tarihinin en büyük fantastik serilerinden birinin yeniden keşfine yardımcı olacaksınız" denmiş ilanda.

Might & Magic serisinin çıkışı 1986 yılına dayanıyor. Serinin ilk oyunu olan Might and Magic Book One: The Secret of the Inner Sanctum o yıl Apple II, Mac, MS-DOS, Commodore 64, NES MSX ve PC Engine için çıkmıştı. New World Computing'in çıkış oyunu olan Might & Magic video oyun dünyasına damga vuracak bir serinin başlamasına neden olmuştu. New World Computing 1996 yılında 3DO tarafından satın alınmıştı.

2003 yılında 3DO'nun batışıyla da Ubisoft, Might & Magic serisinin isim haklarını 1.3 milyon dolara satın almıştı.

Ana seride bugüne kadar 10 oyun çıktı. Benim Might & Magic ile tanıştığım oyun 1991 tarihli Might and Magic III: Isles of Terra'dır ve Might and Magic VI: The Mandate of Heaven ile birlikte en sevdiğim M&M oyunudur. Ama belli bir sayıdan sonra çıkan oyunlar, eski cazibesini yaşatamamaya başlamıştı.

Hele son çıkan oyun olan 2014 tarihli Might & Magic X: Legacy son derece ortalama (hatta vasat) bir oyundu. Bir önceki oyunla arasında 12 sene geçtikten sonra böyle bir oyunla karşılaşmak Might & Magic serisi açısından iyi değildi bana göre.

Ubisoft'un ilanda "AAA" ibaresini kullanması sıradaki oyunun nasıl bir şey olacağını merak ettiriyor açıkçası. Umarım serinin kökenlerine biraz geri dönerler ve bu eşsiz RYO serisini bir kez daha hak ettiği yere taşıyabilirler.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum