Ubisoft'un Bir Sene İçinde Çıkaracağı 5 AAA Oyun Arasında Splinter Cell Yok

Ondan önce sırada Far Cry 6 varmış

Ubisoft, yine mali yıl ile ilgili değerlendirmelerini paylaştı, Nisan 2020-Mart 2021 döneminde 5 AAA oyun çıkaracağını duyurdu ve Splinter Cell hayranları yine ‘acaba yeni oyun gelir mi?’ diye düşünmeye başladı.

Bahsedilen 5 oyundan 3 tanesi belli. Bunlar ertelenen oyunlar olan Watch Dogs: Legion, Gods & Monsters ve Rainbow 6: Quarantine. Beyond Good & Evil 2’nin bu dönemde çıkmayacağı da açıklanmış durumda -ki bu da başlı başına bir haber değeri taşıyor. Geliştirilme süreci resmen yılan hikayesine döndü, bir türlü tamamlanamadı. Görünen o ki Mart 2021’den önce de gelmeyecek.

Hal böyle olunca yıllardır yeni bir Splinter Cell oyunu bekleyenler için ufak da olsa bir umut doğmuştu, ama Kotaku editörlerinden Jason Schreier, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla pek de heveslenilmemesi gerektiğini söylüyor. Schreier, “Splinter Cell için heveslenenler bir kez daha hayal kırıklığına uğrayacaklar, üzgünüm! (AC ve Far Cry olacak)” diyor mesajında.

Açıkçası bu oyunlardan birisinin Skull & Bones olabileceğini düşünmüştüm. Zira o da yıllardır bitirilemeyen bir oyun oldu. Bu sene içinde çıkabileceği düşünülmekteydi, ancak yapılan açıklamalar bu ihtimali dışlamış gibi.

Ubisoft, bahsedilen bu 5 AAA oyun ile olumsuz tabloyu yeniden olumluya çevirebilecek mi bakalım.

YORUMLAR
joviancoffee
7 Şubat 2020 22:29

AC serisi Desmond'un ölümüne kadar enfes bir "grand story" anlatıyordu. Sonrasında oyun birilerini çok mu ifşa ettiğindendir nedir, bir anda adamı öldürüp sonrasında o hikayeyi unutturdular, hiç bir anlamı kalmadı serinin...

Ghost AssassiN
7 Şubat 2020 17:20

Far Cry 5 oynuyorum, maalesef beklentimin çok altında bir oyun olmuş [10 üzerinden 6.9'luk].Oysa ki ilk çıktığı dönemdeki Oyungezer puanını dün gibi hatırlıyorum.Oyuna 10 üzerinde 9.5 vermişlerdi.Yer yer beğenilmeyen Watch Dogs 2'yi bile çok beğenmiştim ama Far Cry 5 maalesef görev çeşitliliği ve kurgusuyla pek iyi oluşturulamamış.İyi ve eğlenceli kısımları da var ama çoğunluğu hikayeyi oluşturduğu için yer yer sıkmaya başlıyor bir noktadan sonra.

Ayrıca Splinter Cell gibi uzun süre beklenen bir oyun yerine Far Cry, AC gibi kısa süre önce çıkmış oyunlara yönelmeleri baya gereksiz bir hareket olmuş.Bu demektir ki hep hazır malzeme üzerinde çalışıyor bunlar.

ugur_sezgun
7 Şubat 2020 12:13

Büyük olasılıkla gene tamamı beta sürümden hallice yarım yamalak kanser eden oyunlar olacak. Umarım yanılırım, umarım güzel oyunlar gelir ama SCell yapmadıkları için evlerine ateşler salınsın.

Parolamı Unuttum