Ubisoft'un Gods & Monsters İsmini Neden Değiştirdiği Ortaya Çıktı

Enerji içeceği alır mıydınız?

Geçtiğimiz haftalarda daha önce “Gods & Monsters” adı ile anılan yeni Ubisoft oyununun adını “Immortals: Fenyx Rising’e” çevirdiğini sizlerle paylaşmıştık. Bizler bunun sadece stratejik bir karar olduğunu düşünürken işin içerisinden oldukça derin bir telif hakları davası çıktı.

VGC’nin paylaştığı habere göre bu değişimin arkasında ciddi bir telif hakkı davası bulunuyor. Geçtiğimiz Nisan ayında Monster Energy tarafından açılan davada Ubisoft’un Gods & Monsters ismini kullanmaması isteniyor.

Pek çok hukukçu davanın geçerliliğini tartışırken önemli bir açıklama avukatlık bürosu Hoeg Law’dan geldi. Açıklamaya göre Monster Energy’nin oyun dünyası ile olan bağı (Death Stranding gibi), Ubisoft’un bu ismi kullanmasına engel oluyor.

İşin ilginç yanı ise Ubisoft’un bu durumu daha önce pek de takmamış olması. Oyunun ismi ile ilgili gelen sorulara “Monster Energy dünya çapında tanınan bir firma değil” gibi yanıtlar veren yetkililer, adında Monster geçen pek çok diğer markanın da hayatına devam ettiğini hatırlatmış.

Görünüşe göre son gülen, Monster Energy ekibi olmuş…

YORUMLAR
Parolamı Unuttum