Uncharted 4’ten Yeni Oynanış Videoları

Bu oyun PS4 aldırır…

Bir PS4 sahibi olmamama rağmen geçtiğimiz yıl E3’te yayınlanan harikulade oynanış videosundan beri beni en çok heyecanlandıran oyunlardan biri kesinlikle Uncharted 4: A Thief’s End.

Naughty Dog uzun zamandır yaptıkları her oyunla çıtayı biraz daha yükseltiyordu zaten. Bunun en büyük kanıtı Last Of Us’tı kesinlikle. Görünüşe göre o oyundaki açık dünya ve gizlilik mekaniklerini Uncharted serisine çok iyi yedirmişler çünkü video muh-te-şem görünüyor.

Madagascar’da geçen bölümde ilk başlarda ciple yapabileceğimiz şeylere tanık oluyoruz. Çamurlu arazinin aracın sürüşünü nasıl etkilediği, haritada keşfedilmeyi bekleyen gizli yerler, gerçek zamanlı sıçrayan çamur parçaları… 5:00’nci dakikada cipin vincini kullanarak aracı yukarı çekmemiz gereken bölüme özellikle dikkat. İpi halatın “etrafına” bizzat dolamamız küçük ama çok hoş bir ayrıntı olmuş cidden.

Tüm video sürüş mekanikleri üzerine kurulu değil elbette. 6:23’ten itibaren gizlilik, tırmanma ve çatışma mekaniklerine de şahit oluyoruz. Otların Nathan’ı tam olarak gizlemesinden mi bahsetsem, kancamızı ne kadar farklı ve etkili şekillerde kullanabilmemizden mi, hedef belirme sisteminden mi, yoksa Sully ve Sam’in bizden bağımsız hareket edip düşmanları temizlememize yardım etmesinden mi?

Polygon’un 22 dakikalık videosu ve Playstation’ın kendi yayınladığı 16 dakikalı video da aynı haritada geçmesine rağmen birkaç farklı detayı, gizli nesneleri, Sully ve Sam’in gevezeliklerini ve tabii ki oyunun serbestliğini görmemiz için iyi birer kaynak sunuyor bizlere.

Şurası kesin, 10 Mayıs 2016’da çıktığında Uncharted 4 çok ama çok konuşulacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum