Uncharted 4’ten Çok Zekice Ve Komik Bir Başarım

When life gives you lemons…

Uncharted 4’ün geçen yılki E3 gösteriminde yaşadığı talihsizliği hatırlıyor musunuz? Hani neredeyse tüm dünya oyunun ilk kez canlı olarak gösterilişini izlerken Nathan ekranda donakalmış ve yaklaşık 30 saniye boyunca hareket edememişti.

Neyse ki sorunun kontrol cihazından kaynaklandığı anlaşılmış ve reset attıktan sonra her şey düzelmişti. Yine de bu olay Naughty Dog ekibi için utanç verici bir andı. Düşünsenize bir. Salondaki binlerce kişiyi geçin, dünya çapında milyonlarca kişi sizi izliyor ve milyon dolarlar yatırdığınız oyun çalışmıyor!

Normalde başka biri olsa böyle bir şeyi unutturmaya ve hafızalardan tamamen silmeye çalışırdı herhâlde. Ama Naughty Dog ekibi tam tersini yapmış ve bu minik olayı çok zekice bir şekilde oyuna yerleştirmeyi, küçük bir şaka hâline getirmeyi başarmış. Nasıl mı? Eğer E3’te gösterilen bölümde kontrol size geçtikten sonra 30 saniye boyunca hiçbir şey yapmadan durur ve o olayı taklit ederseniz bir başarım kazanıyorsunuz. Adı da “Stage Fright,” yani Sahne Korkusu.

PS4 Trophies’in bu başarımla ilgili çektiği videoyu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz. Çok zekice, değil mi? Seviyorum akıllı yapımcıların böyle hınzırlıklarını.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum