Unpacking'in Mobil Klonu Satış Rekorları Kırıyor

Güzelim oyunun "çakmasını" yapmışlar

Xbox Game Pass kütüphanesine eklenince bir şans verdiğim Unpacking, şahsen, oldukça keyifli dakikalar yaşatmıştı bana. Günün stresini üzerinden atabileceğiniz bu şirin oyunun kısa sürede herkes tarafından sevilmiş olması, mobil klonlarının oluşmasına neden oldu elbette. Hatta oyunun mobil versiyonu da en az kendisi kadar oynanıyor.

Evet, yanlış duymadınız. App Store'da ücretsiz oyunlar kısmının zirvesine oturan bu oyun, kısa süre içerisinde Unpacking'in yapımcısı Witch Beam Games tarafından fark edildi. "Unpacking Master" gibi oldukça şüpheli bir isimle çıkış yapan mobil klon, içerisinde direkt olarak orijinal oyundan alınmış bölümler bile bulunduruyor.

Bu sebeple bir açıklama yayınlayan Witch Beam Games, oyunun kendilerine ait olmadığını ifade ederek oyuncuları uyardı. Daha önce farklı klonların da türediğini fakat en popüler olanın Unpacking Master olduğunu söyleyen geliştirici, oyunun agresif bir reklam stratejisi ile tanıtıldığını gösteren bir video bile yayınlamış. Geliştiricinin TikTok hesabına gelen bildirimlerin tamamı, Unpacking Master reklamlarının altından gelmiş. Oyuncular bu reklamlara yorum yaparak stüdyoyu uyarmak istiyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum