Unreal Engine'in Yaratıcısı Yaşam Boyu Başarı Ödülünü Aldı

Kendisini buradan tebrik ediyoruz

Epic Games’in kurucusu ve CEOsu Tim Sweeney’e Yaşam Boyu Başarı Ödülü takdim edildi.

Ödülü takdim eden Oyun Geliştiricileri Konferansı (GDC) komitesi Sweeney’in geliştirdiği ilk oyun olan ZZT’den de ayrıca bahsetti. ZZT’nin oyun içinde dünya yaratma imkanı verdiğinden ve bu sayede oyuncuların sınırsız yeni sanal öykü ve dünyaları yaratmasını sağladığı söylendi.  Sweeney’in firması Epic Games, 90lı yıllarda Tyrian, Epic Pinpall, Jazz Jackrabbit’i ve içlerinde en önemlisi olan Unreal’ı geliştirmişti. FPS türünün öncü yapımlarından Unreal, çıktığı dönem büyük bir hit olmamıştı. Ancak Sweeney’in geliştirdiği Unreal motoru oyun sektörünü derinden etkilemişti.

Epic Games bu aralar Pre-Alpha sürümünde olan ve F2P olarak yayınlanacak Unreal Tournament’ı geliştirmekte. Unreal Engine 4 şu an bedava ve pek çok firma ile geleceğin oyun yapımcıları Unreal Engine 4’ü kullanarak hayallerindeki oyunu geliştirebiliyorlar. Unreal Engine 4 ayrıca otomotivde, havacılıkta, filmcilikte, mimaride ve sanal gerçeklikte de etkin bir şekilde kullanılmakta.  

Sweeney, geçtiğimiz yıllarda Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nü alan Todd Howard, Sid Meier, John Carmack ve Peter Molyneux ile bir araya gelecek. Ödülünü de 1 Mart'ta düzenlenecek olan Oyun Geliştiricileri Konferansı'nda teslim alacak. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum