Valve'a Rekor Sayıda İade Talebi Geldi!

Tabii ki Steam Yaz İndirimleri yüzünden...

 Steam Yaz İndirimleri 2017 belki beklenen etkiyi yapmadı, en azından bizler için o kadar heyecanlı geçmedi diyebiliriz sanırım. Ancak Valve'e gelen iade taleplerine bakarsak Steam Yaz İndirimleri oldukça başarılı geçmiş. 

İndirimlerin ilk gününde yaklaşık 315,000 destek talebi gelmiş ve bunların neredeyse tamamı oyun iade isteği olarak kayıt altına alınmış. Valve'ın normal şartlar altında günde ortalama 75 bin bilete destek sunduğunu düşünürsek 315,000'in ne kadar büyük bir sayı olduğu daha da belli oluyor aslında. 

Hatta son iki günde 228 bin ve 201 bin destek bileti yollanmış. Bu iki günde de yaklaşık %90 oranında iade talebi bulunuyor. Destek biletlerinin iade tabanlı olması şaşırtmasa da bu kadar çok sayıda insanın iade başvurusu yapması ve daha da fantastiği Valve'ın tüm bu taleplere yetişebiliyor olması aslında etkileyici.

> Steam Yaz İndirimlerinde Kesinlikle Kaçırmamanız Gereken 10 Bağımsız Oyun

Yaz indirimleri başladığından beri Valve yaklaşık olarak 1,5 milyon geri iade talebi almış durumda. Steam, iade taleplerine 48 dakika ile 1 saat 47 dakika arasında yanıt veriyor. Oyunlar ve teknik sıkıntılar ile ilgili sorulara ise yaklaşık 2 saat ile 14 saat arasında yanıt veriyor.

Bu verileri en ince ayrıntısına kadar sunan Shacknews'ü ve Steam Stats sayfalarını da unutmamak gerekli tabii.

Bununla birlikte Valve'dan gelen açıklamada bu iade taleplerinin tamamının kabul edilmediği, hatta önemli bir kısmının reddedildiği belirtilmiş.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum